28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Ordu Çevre Yolu yakıt tasarrufu sağlayacak

Ordu Çevre Yolu yakıt tasarrufu sağlayacak - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: - "1,6 milyar lira harcanarak tamamlanacak bu yolla yıllık 30 milyon lira yakıt tasarrufu sağlanacak" ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımı süren Ordu Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla yıllık 30 milyon lira yakıt tasarrufu sağlanacağını söyledi.

19.03.2018 - 13:18

Yılmaz, yapımına 2012 yılında başlanan Ordu Çevre Yolu'ndaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük gayretle yolun tamamlanmasına çalışıldığını ifade etti.

Çevre yolu inşaatında sürekli göçük ve heyelanlar olması nedeniyle çalışmaların zaman zaman yavaşladığını belirten Yılmaz, "Meydana gelen heyelanlara rağmen yolun tamamlanması için Türk mühendislerinin olağanüstü gayreti sürüyor. Şimdiye kadar yolun belirli kısımlarına uzunlukları yer yer 35 metreyi bulabilen 591 fore kazık çakıldı." dedi.

Ordu Çevre Yolu inşaatı için şimdiye kadar yaklaşık 1 milyar lira harcandığını kaydeden Yılmaz, 21,7 kilometrelik Ordu Çevre Yolu'nun yarısına yakınının tünel ve viyadüklerle geçildiğini aktardı.

Yılmaz, yolun Karadeniz açısından son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, "Bu yol sadece Orduluları değil Karadeniz'deki birçok ili de yakından ilgilendiriyor. Şu anda Ordu'dan geçen sürücülerin birçoğu yoğun trafikten dolayı zaman kaybı yaşıyor ancak Ordu Çevre Yolu tamamlandığında 45 dakika süren şehir geçişi 10 dakikaya düşecek ve şehir trafiği de büyük nefes alacak." diye konuştu.

Yılmaz, 1,6 milyar lira harcanarak tamamlanacak bu yolla yıllık 30 milyon lira yakıt tasarrufu sağlanacağına işaret ederek, yolun hem ülke hem de sürücülere büyük kazanç sağlayacağını söyledi.

Yolun 10,7 kilometrelik ilk etabının bu yıl içerisinde açılmasının planlandığını ifade eden Yılmaz, "Bu mega yatırım için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve hükümetimize tüm Ordulular ve Karadeniz halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

Yılmaz, yolun ikinci etabının ise 2019 yılı içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.