28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Ordu'da "bilgi evi" öğrencilerin hizmetinde

Ordu'da "bilgi evi" öğrencilerin hizmetinde - Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesinde açılan "Mimar Sinan Bilgi Evi"nde, öğrencilere ücretsiz kursların yanı sıra kütüphane ve internet hizmeti veriliyor ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde açılan "Mimar Sinan Bilgi Evi"nde öğrenciler, boş vakitlerini ücretsiz kurslar ve çeşitli etkinliklerle değerlendiriyor.

27.04.2017 - 17:35

Büyükşehir Belediyesince geçen ay, öğrencilerin hem boş vakitlerini daha verimli geçirmesi hem de okulda aldıkları eğitime katkı sağlanması amacıyla "Mimar Sinan Bilgi Evi" hizmete açıldı. Bilgi evine şu ana kadar 469 öğrenci kayıt yaptırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, açtıkları ilk bilgi evini ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

İlerleyen zamanlarda diğer ilçelerde de bilgi evleri açmayı planladıklarını anlatan Yılmaz, burada tamamı ücretsiz olmak üzere Türkçe, matematik, fen bilimleri kursları düzenlendiğini, öğrencilere bilgi ve becerilerine yönelik eğitimler verildiğini, kütüphane, internet ve bilişim hizmetleri sunulduğunu, yaz etkinlikleri ve gezi programları yapıldığını bildirdi.

Yılmaz, "Buraya gelen her öğrencimizi kendi çocuğumuz gibi görüp ona göre eğitip donatacak ve onlara sahip çıkacağız. Çocuklarımıza en üst seviyede eğitim verirken, gelenek ve göreneklerimizi de öğreteceğiz. İnşallah burada fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Öğrencilere her türlü imkanın bulunduğu güzel bir eğitim ortamı hazırladıklarını belirten Yılmaz, "Bilgi evimizin çok önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız ile uyumlu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Yılmaz, 24 saat hizmet verilen bilgi evine tüm öğrencileri beklediklerini kaydetti.

Öğrenciler ve veliler ise bilgi evinde ücretsiz sunulan hizmetlerden memnun olduklarını vurgulayarak, Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.