25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Organ nakliyle sağlığına kavuştu

Organ nakliyle sağlığına kavuştu - Çanakkale'de yaşamını diyalize girerek sürdüren böbrek hastası, beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan nakledilen böbrekle hayata tutundu ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de yaşamını diyalize girerek sürdüren böbrek hastası, beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

3.05.2017 - 14:40

Çanakkale Onsekiz Mart Ünuversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, evli ve iki çocuk babası Reşat Ükünç'ün, bir yıldır böbrek yetmezliği yaşadığını, 3 aydan bu yana diyalize girdiğini söyledi.

Alan, Reşat Ükünç'ün bir yıl önce ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi'ne başvurduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"27 Nisan günü 62 yaşındaki hastamız Faik Çolak'ın beyin ölümü gerçekleşmesi sonrası yakınları büyük bir özveride bulunarak organlarını diğer hastalar faydalansın diye bağışladı. Bu bağışlanan organlardan bir tanesi de bizim merkezimizde kaldı. Sağlık Bakanlığından bildirilen veriler doğrultusunda 5 hastamızı çağırdık. Doku tiplemesi yapıldıktan sonra en uygun olarak Reşat Bey saptandı ve o gün 3 saat süren bir operasyon sonrasında organı bağışlanan hastamızın böbreği Reşat Bey'e takıldı. Hastamızın ameliyatının 4. günü idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Her şey yolunda gidiyor."

- "Su içmek yeni bir hayat bence"

Organ nakliyle eski sağlığına kavuşan Reşat Ükünç ise diyalize gittiğinde bir savaşa girmiş gibi hissettiğini ancak sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Ükünç, şunları dile getirdi:

"Ben savaşa girdim. Topum cephanem, hiçbir şeyim yoktu. Başta Sayın Cabir, Ahmet, Serkan ve Betül hocam beni bu savaştan çekip kurtardılar. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Dışarıdaki görmüş olduğunuz güneşi içime tekrar doğdurdular. Bunun ötesini anlatamam. Ancak yaşamak gerekiyor. Su içmek yeni bir hayat bence. Çok iyi bir duygu. Su içmek gibi tatlı güzel bir şey yok."