24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

"Örgüt yemini et sınavı geç"

"Örgüt yemini et sınavı geç" - Edirne'de rütbeli askerlere yönelik FETÖ operasyonunda tutuklanan bazı rütbeli askerler sınava girmeden soruların örgüt üyelerince kendilerine gösterildiğini itiraf ettiEDİRNE (AA) - Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ilişkili oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan rütbeli askerler ifadelerinde örgütle ilgili itiraflarda bulundu.

29.03.2017 - 11:08

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'nün yaptığı operasyonda gözaltına alınan subaylardan bazıları ifadelerinde örgütle ilgili bilgi verdi.

Buna göre, piyade üsteğmen O.B ifadesinde 2011 yılında askeri lise sınavlarına 2 - 3 hafta kala soruların verildiğini söyledi. "Hoca efendiye" bağlı kalma yemini ettirmesinin ardından soruları veren kişinin evinde soruların cevaplarına çalıştıklarını itiraf etti.

O.B, sınavı kazanması sonrası mülakatlara girmeden nasıl cevaplar vereceğine ilişkin tüyoları da "Cemaatin hizmet anlayışına uygun davranacağına ve yaşananlar hakkında kimseye bir şey söylemeyeceğine" dair yemin ettirildiğini de anlattı.

-"Maklube sorusu gelirse..."

Üsteğmen M.K ise askeri lise sınav mülakatı öncesi cemaat evinde prova yaptıklarını, cemaatle bağlantısı olmadığı şeklinde davranmasını ve maklube adlı yemeği sorarlarsa bilmediğini söylemesi yönünde telkinde bulunduklarını ifade etti.

Subaylardan Y.E.T de FETÖ'nün 5'te 1 oranında "himmet" adı verilen sistemle para topladığını, Harp Okulu'nda kendilerine verilen 50 lira maaşın her ay 10 lirasını "cemaat abisine" teslim ettiğini söyledi.

Gözaltına alınan subaylardan mahkemeye çıkarılan şüphelilerden piyade binbaşı M.A.S, piyade üsteğmenler, M.K, U.A, F.A, H.A, C.Ç, A.Ö, Ö.T.G, O.B, M.Y ve M.Ç, ile piyade teğmenler U.K, M.Ö, F.D, A.T, ve A.A. tutuklandı. M.A.Ç ise pişmanlık yasasından yararlandı. 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

5 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.