29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Burdur'da:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Burdur'da: - "Ne rejim değişikliği? Biz cumhuriyet çocuğuyuz.

10.02.2017 - 19:05
Değişse değişse, kilo vermek için uyguladığımız gıda rejimleri değişir"

BURDUR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, anayasa değişikliyle Türkiye'nin rejiminin değiştirilmek istendiği iddialarının doğru olmadığını belirtti.

Isparta'daki programlarının ardından Burdur'a geçen Eroğlu, Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra Mehmet Akif Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplu temel atma törenine katılan Eroğlu, yaptığı konuşmada, millet için kaybedecek vakitlerinin olmadığını ve çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Dünyanın en stratejik coğrafyasında ayakta kalmanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini belirten Eroğlu, özellikle kurumların, ekonominin ve eğitimin güçlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Hedefi olmayan milletlerin tarih sahnesinden silindiğine dikkati çeken Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"2023'de Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacağız. Gençler 2053’te şanlı bayrağımızı daha da yukarıya dikecek çünkü tarihin akışı bunu gösteriyor. Gönül coğrafyamızdaki nereye gitsek, 'Nerede kaldınız? Sizi bekliyorduk.' diyorlar. Tarih bizi bekliyor. Türkiye 2071'de kesinlikle küresel bir güç olacak."

Bakan Eroğlu, Türk milletinin 15 Temmuz'da kahramanlığını bir kez daha gösterdiğini, bunun da dünya tarihine bir destan olarak yazıldığını ifade etti. Eroğlu, "Allah bütün terör örgütlerinin şerrinden bizi korusun, ona destek veren bütün devletleri tarih sahnesinden silsin." dedi.

Anayasa değişikliğiyle pek çok zincirin kırılacağını anlatan Eroğlu, şeffaf ve hızlı karar alma kabiliyetine sahip bir yönetim anlayışı için halkın referandumda 'Evet' diyeceğine inandığını vurguladı.

Eroğlu, anayasa değişikliğiyle ilgili, "Rejim değişiyor" diyenlerin bulunduğunu hatırlatarak, bu iddialara "Ne rejim değişikliği? Biz cumhuriyet çocuğuyuz. Değişse değişse kilo vermek için uyguladığımız gıda rejimleri değişir." sözlerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Eroğlu, Vali Yılmaz, AK Parti Burdur milletvekilleri Reşat Petek ve Bayrak Özçelik birlikte butonlara basarak 19 tesisin temelini attı.

67 milyon liraya mal olacak temeli atılan yatırımlar arasında 2 sulama, 17 taşkın koruma ile ıslah tesisi bulunuyor. Tesisler tamamlandığında 2 bin 210 dekar tarım arazisinin sulamaya açılacağı ve 3 ilçe ile 15 yerleşim yerinin taşkınlardan korunacağı belirtildi.

Eroğlu,partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na da katılarak konuşma yaptı.

15 Temmuz darbe girişimi karşısında milletin dimdik ayakta durduğunu ifade eden Eroğlu, kalkışmanın ardından gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinde halkın meydanları doldurduğunu anımsattı.

"Burdur'un da dimdik ayakta durduğunu söyleyen Eroğlu, "FETÖ terör örgütü tarihimizin en kanlı ve hain darbe girişiminde bulundu. Bu coğrafyanın büyük bir stratejik önemi var. Dünyanın merkezi konumunda. Dolayısıyla Batı maalesef bizi burada yok etmek etmek için 300 yıldan bu yana plan, proje üretiyor. Bizi tekrar Orta Asya’ya sürmek istiyorlar. 15 Temmuz'da kaleyi içten fethetmeye çalıştılar. Kendisine 'kainat imamı' diyen yalancı mehdi bir plan yaparak yürürlüğe koymaya çalıştı. Bunlara 'Haşhaşiler' diyorduk. Bunların yanında Haşhaşiler zemzemle yıkanmış kalır." sözlerine yer verdi.