28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Osmaniye'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Osmaniye'de - "Başbakanımız ve Devlet Bahçeli bir araya geldiler, 'Mesele memleket meselesiyse gerisi teferruattır, Türkiye'nin istiklali, istikbali için bu anayasayı değiştirmek gerekir' dediler ve 'evet' diyeceğiz dediler.

16.02.2017 - 18:47
Gerçekten, devlet adamlığını her zaman gösteren Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz" - "Büyük ülke için, milletimizin istikbali, istikrarı için, büyük hedeflerin gerçekleşmesi için anayasa değişikliği şart. 16 Nisan milletimizin tarihinde bir dönüm noktası olacaktır. Artık kararlı ve istikrarlı bir yönetim, hızlı karar alan, çok hızlı yatırımlar yapan Türkiye'yi büyüten bir sisteme dönüşüyoruz. Bu rejim değişikliği falan değil"

OSMANİYE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Başbakanımız ve Devlet Bahçeli bir araya geldiler, 'Mesele memleket meselesiyse gerisi teferruattır, Türkiye'nin istiklali, istikbali için bu anayasayı değiştirmek gerekir' dediler ve 'evet' diyeceğiz dediler. Gerçekten, devlet adamlığını her zaman gösteren Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz." dedi.

Eroğlu, Korkut Ata Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen 64 milyon TL'lik 8 tesisin temel atma ve orman köylülerine sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) hakkında bilgi verdi.

Bu projede kimin neyi ne zaman yapacağınını belli olduğunu vurgulayan Eroğlu, 31 milyar TL'lik projenin 31 Aralık 2019'da tamamlanacağını söyledi.

Osmaniye'de temeli atılacak 8 tesisin çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, artık ormanı milletin hizmetine açtıklarına değindi.

Kente 155 milyonluk 12 projeyle geldiklerini de vurgulayan Eroğlu, daha önce Osmaniye'ye 68 müjde verdiklerini, şu ana kadar yeni verilenlerle 80 müjde verdiklerini bunların 365 milyon TL tutarında olduğunu bildirdi.

- Referandum süreci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Başbakanımız ve Devlet Bahçeli bir araya geldiler, 'Mesele memleket meselesiyse gerisi teferruattır, Türkiye'nin istiklali, istikbali için bu anayasayı değiştirmek gerekir' dediler ve 'evet' diyeceğiz dediler. Gerçekten, devlet adamlığını her zaman gösteren Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. 'Bu Anayasanın yıllardan beri değiştirilmesi gerekiyor' deniliyor. Biz dedik ki mecliste birinci partiyiz ama önemli değil. Tüm partilerden eşit sayıda temsilci katılsın dedik ve katıldılar. 59 madde üzerinde mutabık kaldılar sonra devam etmekten vazgeçtiler. Niye vazgeçtiniz anlamadık. Dedik ki mutabık kaldığınız 59 maddeyi geçirelim hiç olmazsa, millete hepimizin sözü var dedik. Bu darbe anayasasıyla olmaz. Fakat 'yok' dediler. Ama Devlet Bahçeli, 'Yapalım birlikte güzel bir anayasa değişikliği' dedi. Kısa sürede 18 maddelik bir anayasa değişikliği hazırladılar. Bu milletin geleceği, istiklali, istikbal için."

Türkiye'nin halen arzu edilen yerde olmadığını belirten Eroğlu, şu görüşlere yer verdi:

"Büyük ülke için, milletimizin istikbali, istikrarı için, büyük hedeflerin gerçekleşmesi için anayasa değişikliği şart. 16 Nisan milletimizin tarihinde bir dönüm noktası olacaktır. Artık kararlı ve istikrarlı bir yönetim, hızlı karar alan, çok hızlı yatırımlar yapan Türkiye'yi büyüten bir sisteme dönüşüyoruz. Bu rejim değişikliği falan değil. Rejimle alakası yok. Bu sadece ve hükümet sistemi değişikliği. Çok başlılıktan tek başlı bir yönetim. Niye itiraz ediyorlarsa buyursunlar, söylesinler. İtiraz ettikleri şey tek adam. Şu anda Cumhurbaşkanımız hiçbir şekilde sorgulanamaz, devlete ihanet dışında hiçbir sorumluluğu yok. Şimdi, cumhurbaşkanına madem ki hükümetin başındasın sorumluluk getiriyoruz. İkincisi gençler çoluk çocukmuş. Bu gençler milleti, devleti, düşünsün. Sevgili gençler onlar size güvenmeye bilir ama siz geleceğimizin teminatısınız. Biz size güveniyoruz. 18 yaşındaki aslanlar, yiğitler, geleceğimizin teminatı, onlara seçilme hakkı tanıyoruz, bundan daha güzel birşey var mı? Dünyada 54 ülkede 18 yaşında, biz geç bile kaldık. Bunu düzeltiyoruz. İtiraz eden varsa maddeleri teker tek okusun. Kılıçdaroğlu sen de bir vakit ayır da maddeleri oku. Maddeleri bilmiyor kimse."

Eroğlu, salona katılanlardan, büyük, güçlü, hızlı karar alma, küresel güç Türkiye için evet oyu istedi.

Konuşmaların ardından 64 milyon maliyetli 8 tesisin temel atma töreni gerçekleşti ve orman köylülerine sertifika dağıtıldı.

- Bakan Eroğlu'ndan ziyaret

Açılışın ardından Bakan Eroğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al'ı ve Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ziyaret etti. Eroğlu, Belediye Başkanı Kara'nın kentteki içme suyundaki eksikliklerin giderilmesi ve ihtiyaç olan camiyle ilgili taleplerini dinledi.

Eroğlu, "Başkan ne istediyse yaptık. Sağolsun, Devlet Bahçeli de ne talep ederse yapıyoruz. Çünkü Devlet devlet adamlığını gösteriyor. Allah razı olsun. Türkiye'de birlikte güzel hizmetler ve bir ufuk açılacak." dedi.