28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na "şartlı" Edirne hemşehrilik beratı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na "şartlı" Edirne hemşehrilik beratı - Edirne Belediye Başkanı Gürkan: - "Sayın bakan, 'biz bunun parasını almıyoruz, Edirnelilere hediyemiz olsun' derse biz de kendisine fahri hemşehrilik beratını Belediye Meclisi kararıyla takdim edeceğiz"EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, DSİ tarafından kentin su sorununu çözmek amacıyla yapılan Edirne İçme Suyu projesi yapım bedelinin belediyeye hibe edilmesi durumunda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na fahri hemşehrilik beratı vereceklerini söyledi.

22.11.2017 - 15:59

Edirne Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı.

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Gürkan, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Kayalıköy Barajı İsale Hattı çalışmasının tamamlandığını belirtti.

Yapılan protokole göre, içme suyu hattının Edirne Belediyesi adına DSİ tarafından yapıldığını hatırlatan Gürkan, DSİ’ye ödenecek proje bedelinin belediyeye hibe edilmesi durumunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na fahri hemşehrilik beratı vereceklerini kaydetti.

Edirne’nin gelecek yıllardaki su sorununun çözüldüğünü kaydeden Gürkan, şunları dile getirdi:

"Kırklareli Kayalı Barajı'ndan yani 58 kilometrelik mesafeden binlik çelik borularla yıllık 20 milyon 500 bin metreküp su almak üzere anlaştık. Bu çalışmayı Edirne Belediyesi adına DSİ yapacak, bize teslim edecek. Teslimden sonra da Edirne Belediyesi olarak ortaya çıkan faturayı 30 yılda 30 eşit taksitle ödeyeceğiz. Anlaşmamız bu. Sayın bakan geldiğinde ben kendisine söyleyeceğim, sayın bakan da, 'biz bunun parasını almıyoruz, Edirnelilere hediyemiz olsun' derse biz de kendisine fahri hemşehrilik beratını Belediye Meclisi kararıyla takdim edeceğiz. Bundan çok memnun oluruz. Bir kez daha teşekkür ederiz. Yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz ancak ücretsiz yaparlarsa bir kez daha teşekkür ederiz."

Toplantıda daha sonra, belediye bütçesinin de onaylandığı gündem maddeleri görüşüldü.