26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

OSBÜK Doğu Anadolu Bölge Toplantısı

OSBÜK Doğu Anadolu Bölge Toplantısı - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çiçek: - "Türkiye dünkü Türkiye değil.

19.10.2017 - 15:57
Türkiye artık rekabet gücü yüksek, büyük yatırımcıların yatırım merkezi olan önemli bir ülke haline geldi"

ELAZIĞ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, "Türkiye dünkü Türkiye değil. Türkiye artık rekabet gücü yüksek, büyük yatırımcıların yatırım merkezi olan önemli bir ülke haline geldi." dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Elazığ'da gerçekleştirildi.

Elazığ Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Çiçek, hükümet olarak ülkenin her noktasında güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

OSB müdürlerinin bölgelerinde güzel işler çıkardıklarını belirten Çiçek, "Ülkenin her tarafı bizim. Çalışma ve heves oldukça ülke kalkınması çok daha hızlı olur. O yüzden yapacağımız en iyi şey birbirimizi iyiliklerle desteklemek ve güzel çalışmaları sisteme dahil etmektir." diye konuştu.

OSB'lerin 50-60 yıllık bir uygulama olduğuna işaret eden Çiçek, geçmişe oranla OSB'lerin sayısının artış gösterdiğini aktardı.

2023 hedefleri kapsamında birçok OSB yapılmasını planladıklarını ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:

"Hızla büyüyen bir sanayi potansiyelimiz var. OSB'lerdeki işletmeler, fabrikalar hem işletmeciye hem ülkeye hem insanlığa çok şey katıyor. Ancak ülkenin kalkınması ve gelişmesinin temel adımı üretmekle beraber, nitelikli, yüksek teknolojili, katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesidir ki burada ARGE merkezleri devreye giriyor. Şu anda Ar-Ge merkezimiz 760 civarında ve artarak devam ediyor."

Çiçek, OSB'lerin sürekli güncelenmesi gerektiğini vurgulayarak, üretilen bir şeyin üzerine bir şey eklenmemesi halinde rekabet gücünün kaybedileceğini dile getirdi.

Rekabet, teknoloji ve bilgi çağında bilimin olmadığı yerde gelişmenin, ilerlemenin olamayacağını aktaran Çiçek, "Türkiye dünkü Türkiye değil. Türkiye artık rekabet gücü yüksek, büyük yatırımcıların yatırım merkezi olan önemli bir ülke haline geldi." ifadelerini kullandı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ise bölge toplantısına 13 ildeki 22 OSB'den katılım gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye'de 13'ü tarıma dayalı 315 sanayi bölgesi olduğunu anlatan Kütükcü, bunların 22'sinin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunduğunu kaydetti.

Kütükcü, Elazığ'ın son 5 yılda şaşırtıcı bir başarı elde ettiğine dikkati çekerek, "Son 5 yılda 54 milyon dolardan 260 milyon seviyesine tırmanmış Elazığ, Türkiye'de bu rakamla 56. sıradadan 26. sıraya yükselmiştir." şeklinde konuştu.