19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Osmaniye'de bir terörist etkisiz hale getirildi

Osmaniye'de bir terörist etkisiz hale getirildi OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi.

7.03.2018 - 16:13

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 Mart'ta merkeze bağlı Dereobası köyü sınırları içinde bulunan Fenk Yaylası Salmalıdüz bölgesinde oldukları tespit edilen PKK terör örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenledi.

Jandarma özel harekat timlerince düzenlenen operasyonda, yeri tespit edilen bir terör örgütü üyesi çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Teröristin üst aramasında M16 piyade tüfeği, bu tüfeğe ait 5 şarjör, 2 el bombası, flaş bellek, yaşamsal malzeme, bin dolar ve bin lira ele geçirildi.

Jandarma özel harekat timlerince bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında ise ormanlık alana bırakılmış çok sayıda antitank roketatar mühimmatı, roketatar sevk fişeği, plastik patlayıcı, zaman ayarlı el yapımı patlayıcı düzeneği, savunma tipi el bombası, 1 tabanca, telsiz ile muhtelif yaşam ve tıbbi malzemesi bulundu.