28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Özel harekat polisleri dualarla Afrin'e uğurlandı

Özel harekat polisleri dualarla Afrin'e uğurlandı - Bingöl'de özel harekat polisleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince terör örgütleri Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e gönderildi - Vali Mantı: - "Bizler gerek maddi gerek manevi topyekun Türk milleti olarak, en kutsal değerlerimizi korumak adına bugüne kadar mücadele verdik, bundan sonra da mücadele vermeye devam edeceğiz"BİNGÖL (AA) - Bingöl'de özel harekat polisleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.

22.02.2018 - 14:11

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 22 kişilik 1 tim için Özel Harekat Şube Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Ali Mantı, burada yaptığı konuşmada, Bingöl'den Afrin'e daha önce askerlerin gönderildiğini, bugün de polis özel harekat timlerini göndereceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Vatan, bayrak, millet ve dinimiz için her zaman mücadele ediyoruz, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hem bu dünyadaki hem ırz, namus ve haysiyetimizi korumak hem de öbür dünyada bize verilen görevleri yerine getirmek için bir göreve gidiyoruz. Dualarımız, milletimizin tüm fedakarlıkları sizlerin arkasındadır. İnşallah Allah sizlere yardımcı olacak. Bizler gerek maddi gerek manevi topyekun Türk milleti olarak, en kutsal değerlerimizi korumak adına bugüne kadar mücadele verdik, bundan sonra da mücadele vermeye devam edeceğiz."

İl Emniyet Müdürü Metin Akay ise 40 yıldır hain terör örgütüyle mücadele edildiğini, daha sonra değişik terör örgütlerinin çıktığını, şu anda bilinen 4-5'inin dışında 50'in üzerinde terör örgütünün bulunduğunu belirtti.

Allah'ın izniyle hepsinin hakkından geleceklerini vurgulayan Akay, askeri, polisi ve güvenlik korucusuyla mücadele edeceklerini bildirdi.

Ülkeyi, vatanı, birliği ve bütünlüğü korumak için şehitler verdiklerini, gerekirse yine şehit olacaklarını kaydeden Akay, "Gerekirse şehit olacağız, yaralanacağız ama ülkemizi koruyacağız. İçeriden veya dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı ülkemizi, milletimizi koruyacağız." dedi.

Daha sonra Polis Özel Harekat Marşı okundu. Edilen duaların ardından özel harekat polisleri, tekbirlerle uğurlandı.

Törene, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ve diğer yetkililer katıldı.