19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Özel herakat polisleri dualarla Afrin'e uğurlandı

Özel herakat polisleri dualarla Afrin'e uğurlandı - Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesinde görevli 50 özel harekat polisi, törenle Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere bölgeye gönderildi - Vali Atik: - "Ülkemize yönelen tehditleri her zaman kahraman askerimizle, kahraman polisimizle bertaraf etmeyi bildik.

22.02.2018 - 12:32
Bundan sonra da sizin gibi kıymetli evlatlarımızla, kardeşlerimizle bu işin de üstesinden geleceğiz"

SİİRT (AA) - Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesinde görevli 50 özel harekat polisi, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla bölgeye uğurlandı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, kamu kurum temsilcileri, polis aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kurban kesilerek duaların okunduğu törende konuşan Vali Atik, halkın kahraman asker ve polisine sonuna kadar güvendiğini söyledi.

İki hafta önce Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından kahraman komandoları Afrin'e uğurladıklarını anımsatan Atik, şöyle konuştu:

"Şimdi de sıra kahraman Türk polislerimizde, kahraman özel harekatçılarımızda. Suriye'deki terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditleri kapsamında TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonda sizlere çok büyük görevler düşüyor." dedi.

Atik, dualarının harekatta görev alan güvenlik güçleriyle olacağını belirtti.

"Ülkemize yönelen tehditleri her zaman kahraman askerimizle, kahraman polisimizle bertaraf etmeyi bildik. Bundan sonra da sizin gibi kıymetli evlatlarımızla, kardeşlerimizle bu işin de üstesinden geleceğiz." ifadesini kullanan Atik, Türkiye'nin her türlü terörist unsura karşı amansız mücadeleye devam edeceğini kaydetti.

Aileleriyle vedalaştıktan sonra yola çıkan özel harekat timine, Vali Atik, Belediye Başkan Vekili Taşkın, meslektaşları ve vatandaşlar araçlarıyla konvoy oluşturarak kent çıkışına kadar eşlik etti.