29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Özel sporcuların gözü dünyanın zirvesinde

Özel sporcuların gözü dünyanın zirvesinde - Türkiye Özel Sporcular Kayak Milli Takımı, INAS Dünya Kayak Şampiyonası hazırlıklarına Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde başladı - TÖSSFED Kayak Teknik Kurulu Başkanı Karabulut: - "Bu seneki hedefimiz dünya şampiyonluğunu kimseye vermemek" - Federasyonun Kayak Teknik Kurulu Üyesi Şahin: - "Şampiyonaya 5 milli sporcu ile katılacağız.

21.02.2018 - 11:39
Şu anda 3 sporcumuz Sarıkamış'ta, iki sporcumuz Erzurum'da çalışıyor"


KARS (AA) - HÜSEYİN DEMİRCİ - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonunca (INAS) düzenlenecek Dünya Kayak Şampiyonası hazırlıklarına başlayan Türkiye Özel Sporcular Kayak Milli Takımı'nda hedef, dünya şampiyonu olmak.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna (TÖSSFED) bağlı Alp disiplini slalom ve kuzey disiplini milli sporcuları, Polonya'nın Zekopane kentinde yapılacak INAS Dünya Kayak Şampiyonası'na katılacak.

Hazırlıklarına Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hazırlanan milli takım sporcuları, gözünü dünyanın zirvesine dikti.

Şampiyonaya Alp disiplini kadınlar kategorisinde katılacak Tuğba Tekin, Ayşe Kaderyavuz, erkeklerde kuzey disiplini branşında mücadele edecek Tacdin Ören ve Erzurum'da çalışmalarını sürdüren ikizler Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingöl'ün hedefi, altın madalyaları toplayıp Türk bayrağını göndere çektirmek.

TÖSSFED Kayak Teknik Kurulu Başkanı ve Milli Takım Antrenörü Erol Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak yarışmalar öncesinde Sarıkamış'ta kamp gerçekleştirmenin sporculara büyük moral verdiğini belirterek, bu nedenle 2014 yılından beri Sarıkamış'ta kampa girdiklerini anımsattı.


- "Hedefimiz dünya şampiyonluğunu kimseye vermemek"


Sarıkamış'ın kar kalitesi, sarıçam ormanları ve pistlerinin kayak ve antrenman için çok ideal olduğunu vurgulayan Karabulut, şunları kaydetti:

"Sporcularımızla, Sarıkamış'ın muhteşem doğasına sahip Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kampa girdik. Burada 24 Şubat'a kadara kamp yaptıktan sonra 27 Şubat-2 Mart'ta Polonya'nın Zekopone kentindeki Dünya Şampiyonasına katılacağız. Bu seneki hedefimiz dünya şampiyonluğunu kimseye vermemek. Dünyada kayak sporunda da var olduğumuzu gösterip İstiklal Marşı'mızı okutarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz."

Federasyonun Kayak Teknik Kurulu Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Zehra Şahin de antrenmanlara günde 5 saat yaptıkları teknik ve kondisyon çalışmalarıyla başladıklarını anlatarak, "Şampiyonaya 5 milli sporcu ile katılacağız. Şu anda 3 sporcumuz Sarıkamış'ta iki sporcumuz Erzurum'da çalışıyor. Sporcularımız çok istekli ve istikrarlı. Dünya şampiyonluğunu kimseye vermek istemiyoruz." dedi.


- Milli sporcular iddialı


Milli sporculardan Tuğba Tekin, bu yıl Polonya'da dünya şampiyonluğunu kimseye vermeyeceğini kaydetti.

Sporculardan Ayşe Kaderyavuz ise hocaların yarışmalara hazırlık aşamasında kendilerine büyük emek verdiklerini, iddialı hazırlandıkları dünya şampiyonasından madalyalarla döneceklerini ifade etti.