19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Palandöken'de hedef yaz-kış turizm

Palandöken'de hedef yaz-kış turizm - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan ve her yıl kış aylarında çok sayıda turisti ağırlayan Palandöken, yaz aylarında da tabiat tutkunlarını bekliyor - Her yıl yerli ve yabancı kayakseverin gözdesi konumundaki kayak merkezi, 3 bin 200 metre rakımda doğa ile iç içe olmak isteyenler için yaz aylarında da zorlu parkurlarda sportif faaliyet yapma imkanı sunuyor - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kiremitçi: - "Palandöken'i insanlara nasıl tanıtırız, gösteririz, onları buraya nasıl çekeriz diye gayret içerisindeyiz"ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOĞLU - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan ve her yıl kış aylarında binlerce turisti ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi, yaz aylarında da doğa tutkunlarını bekliyor.

23.06.2017 - 11:28

Eşsiz doğası ve pistleriyle her yıl yerli ve yabancı kayakseverin gözdesi konumunda olan kayak merkezi, 3 bin 200 metre yüksekte doğa ile iç içe olmak isteyenlere dağdaki zorlu parkurlarda sportif faaliyet yapma imkanı sağlıyor.

Şehir merkezine ve havaalanına yakın olma özelliği ile birçok turistin tercih noktası olan kayak merkezi, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile yazın da binlerce kişiye hizmet verecek.

Temiz havası ve eşsiz doğası ile önemli bir konumda olan Palandöken Kayak Merkezi'ne yazın tatil için gelen insanlar gondola binip, safari, gokart ve çeşitli doğa sporları yapıyor, küre restoranda dinlenerek şehir manzarasını seyrediyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özelleştirme idaresinden devraldıkları Palandöken Kayak Merkezi'nde iyileştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Kış aylarında her yıl turist sayısında artış olduğunu belirten Kiremitçi, "Palandöken, kayak turizmi ile ilgilenen herkesin dikkatini çekmeyi başarmış bir dağ. 3 aylık bir çalışma ile yaptığımız yatırımlarla kayak sezonunda daha önce 40 bin olan bilet satışı 100 bine çıktı. Dağa çok kısa bir sürede küçük dokunuşlar yaparak ziyaretçi sayısını 2 buçuk kat artırmış olduk." dedi.

Kiremitçi, yaz aylarında da turizm potansiyelini yükseltmek için Palandöken'de bazı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yazın da Palandöken'i insanlara nasıl tanıtırız, gösteririz, onları buraya nasıl çekeriz diye gayret içerisindeyiz. Bu çerçevede ilk olarak vatandaşlarımız bu eşsiz doğada safari yapsın diye ATV araçları aldık. Aşağı kısımda kışın otopark olarak kullandığımız alana zannediyorum bölgenin en büyük gokart alanı yaptık. Gondollarımız kış aylarında çalıştığı gibi yaz aylarında dağa çıkıp gezmek veya spor yapmak isteyen insanlar için çalışıyor. Ayrıca yaptığımız küre restoran kafemiz de yaz kış sürekli hizmet veriyor."

- Yazın da Türkiye'nin göz bebeği olacak

Palandöken'in yılın 12 ayında aktif olarak kullanılması için de birtakım çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Kiremitçi, dağın yerli ve yabancı turistlere tanıtımı için yeni projelerin hayata geçirileceğini anlattı.

Kiremitçi, şunları söyledi:

"Önümüzdeki zamanlarda hayalimiz olan fan park projemiz var. Bunun da en azından bir kısmını hayata geçirmek istiyoruz. İddialı bir kelime olacak ama yapmak istediğimiz açık ve kapalı kafelerin bulunduğu fan park, bölgenin en güzeli olmasının yanı sıra ülkemizin en önemli fan parklarından biri olacak. Palandöken, yapacağımız yeni yatırım ve çalışmalarla Türkiye'nin göz bebeği olacak. Hatta dünyada yaz ve kış turizmi ile tanınan destinasyon merkezi olacak."

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak projeler hazırladıklarını aktaran Kiremitçi, "Yerli ve yabancı turistlere dağımızı tanıtma noktasında sürekli çalışıyoruz. Burayı yaz ayları için cazibe merkezi yaparız diye düşünüyoruz. Projeler hazırladık ve zannediyorum en az kış kadar yazın da burada turistlerimiz için etkinlikler yapmaya, mekanlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Bunun bir kısmını da hayata geçirmiş olacağız." diye konuştu.