19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Palandöken'de turistlere ulaşım kolaylığı

Palandöken'de turistlere ulaşım kolaylığı - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: - "İlçemizdeki 249 cadde, sokak, bulvar ve meydanların bilgilerini güncelleştirip, numarataj ve tabelalarını yeniledik.

14.10.2017 - 13:10
Yapılan çalışmayla yerli ve yabancı turistlerin ulaşımı rahatlıkla sağlanacak"

ERZURUM (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'un Palandöken ilçesinde turistlere ulaşım kolaylığı sağlanması amacıyla numarataj ve tabela yenileme çalışması yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığınca kent genelinde yürütülecek çalışma kapsamında sokak, cadde, meydan ve bulvarlardaki levhalar yeniden düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un kış turizminin önde gelen merkezlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü yetkisindeki adres ve numarataj çalışmalarına ilk olarak Palandöken'den başladıklarını belirten Sekmen, "Çalışmaya Palandöken'in 5 merkez mahallesi Abdurrahman Gazi, Adnan Menderes, Hüseyin Avni Ulaş, Müftü Solakzade ve Yunusemre'den başladık. Kalite standartları gözetilerek yapılan çalışma sonrası, adres bulma konusunda yaşanan sorunlar da ortadan kalkacak. Yerli ve yabancı turistlerin ulaşımı rahatlıkla sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Turizm kentlerinin numarataj işlemlerinin veri tabanından takibi, sorgulanması, sunulması ve harita üzerinde görüntülenmesi unsurlarının önemli olduğunu bildiren Sekmen, şunları kaydetti:

"Gelişen toplumların etkin veri yönetim araçlarından olan konumsal bilgi sistemlerinden optimum verimin elde edilebilmesi, gerekli altyapı bileşenlerinin başlangıçta hazırlanmasına bağlıdır. Biz de Erzurum'u gelişen kentler seviyesine taşımayı amaç edinerek, Palandöken'deki 249 yeni cadde, sokak, bulvar ve meydanların bilgilerini güncelleştirip, numarataj ve tabelalarını yeniledik."

Sekmen, veri güncelleme çalışmalarının Palandöken'den sonra diğer ilçelerde uygulanacağını kaydetti.