16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Paletli Yüzme Kulüpler Arası Gençler Türkiye Şampiyonası başladı

Paletli Yüzme Kulüpler Arası Gençler Türkiye Şampiyonası başladı - TSSF'nin Çorum'da düzenlediği şampiyonada 267 sporcu mücadele ediyorÇORUM (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca (TSSF) Çorum'da düzenlenen Paletli Yüzme Kulüpler Arası Gençler Türkiye Şampiyonası başladı.

16.02.2018 - 19:52

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, 25 kulüpten 132'si kadın toplam 267 sporcu mücadele ediyor.

Şampiyonada sporcular, su üstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde 50 ila bin 500 metre mesafelerinde şampiyonluk için kulaç atıyor.

TSSF Başkanı Şahin Özen, açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, paletli yüzmenin, diğer sualtı branşlarına sporcu kaynağı sağlayan en temel branşlardan olduğunu belirterek, "Bu branşımızın her ile götürülmesi gibi önemli bir görev üstlendik. Daha önce de Çorum'da çeşitli yarışlar yapmıştık. Bu kez de paletli yüzme branşı için buradayız. Temel amacımız sporu yaygınlaştırmaktır." dedi.

Su sporlarında son birkaç yılda önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayan Özen, şunları kaydetti:

"2016 ve 2017 yıllarında dünya şampiyonu sporculara sahip bir federasyon olmanın gururunu yaşıyoruz. Bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızı tebrik ediyorum. Burada üç gün boyunca centilmence mücadele edecek sporcularımızın yarışlarına şahit olacağız. Buradaki sporcularımız, dereceleri ve başarılarıyla milli takıma seçilerek, temmuz ayında Türkiye'de yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme başarısını gösterecektir. Uluslararası organizasyonlarda daha çok madalya almak en temel hedefimizdir."

Vali Yardımcısı Coşkun Doğan da zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlığı ile mücadelede en etkili yolun spor olduğunu, gençlerin bu tür faaliyetlerle uğraşmasının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından gün içerisinde gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

Organizasyon, 18 Şubat Pazar günü sona erecek.