29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Paralimpik kayakçının hedefi Güney Kore'den madalyayla dönmek

Paralimpik kayakçının hedefi Güney Kore'den madalyayla dönmek - Paralimpik Kış Oyunları'nda Türkiye'yi ikinci kez temsil edecek engelli milli sporcu Mehmet Çekiç, bu yıl Güney Kore'de düzenlenecek oyunlarda madalya kazanmak istiyor - Milli sporcu Çekiç: - "Soçi'de istediğimizi alamadık ama Güney Kore'de düzenlenecek organizasyonda madalya alacağıma inanıyorum"KAYSERİ (AA) - SERCAN KÜÇÜKŞAHİN - Paralimpik Kış Oyunları'nda Türkiye'yi kayakta ikinci kez temsil edecek engelli milli sporcu Mehmet Çekiç, bu yıl Güney Kore'de düzenlenecek oyunlardan madalya ile dönmek istiyor.

20.01.2018 - 11:04

Fransa'da 2010 yılında geçirdiği kazanın ardından kayağa ilgisinden dolayı milli sporcu olan Mehmet Çekiç, ilk kez katıldığı Soçi Paralimpik Kış Oyunları'nda kazanamadığı madalyaya Güney Kore'de ulaşmak için çalışıyor.

Çekiç, Güney Kore'nin PyeongChang kentinde 9-18 Mart'ta düzenlenecek şampiyona için, Türkiye'nin önemli kayak tesislerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi'nde kampa girdi.

Kendisi gibi 7 engelli oyuncuyla kampa başlayan Çekiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası bir organizasyonda Türkiye'yi ikinci kez temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Geçirdiği kaza sonucu bacağını kaybettiğini ancak hayata hiçbir zaman küsmediğini anlatan Çekiç, "Kazadan önce birçok sporla ilgilendim ama en çok kayağı seviyordum. Kazadan sonra ilk zamanlar profesyonel olarak kayak yapmak istemedim. Hobi olarak yapıyordum kayağı." diye konuştu.

Çekiç, çevresindekilerin ısrarı üzerine profesyonel olarak kayak yapmaya karar verdiğini anımsatarak, "Beni görenler 'neden engelli kayağı yapmıyorsun' diye ısrar ettiler. Ben de 'neden olmasın' diye düşünmeye başladım. Kısa bir hazırlanma sürecinden sonra ilk olarak Fransa Kupası'na katıldım. Ardından uluslararası organizasyonlara katılmaya karar verdim. Bu organizasyonlarda Türkiye'yi temsil etmek için Türkiye Kayak Federasyonuna başvurdum." ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzeyde ilk deneyimini Soçi'de düzenlenen Paralimpik Kış Oyunları'nda yaşadığını aktaran Çekiç, Türkiye'yi uluslararası engelli kayağında ilk kez temsil etmenin gururunu yaşadığını kaydetti.

Kore'de Türkiye'yi kayakta sadece kendisinin temsil edeceğini dile getiren Çekiç, şöyle devam etti:

"Benim de yaşım ilerliyor. Bu yüzden yeni yarışmacılar yetiştirmek için Erciyes'teki kampa 7 genç engelli sporcumuzu da getirdik. Türkiye Kayak Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bizim her istediğimizi yaptı. Soçi'de istediğimizi alamadık ama Güney Kore'de düzenlenecek organizasyonda madalya alacağıma inanıyorum."

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk de Mehmet Çekiç'in Güney Kore'de düzenlenecek organizasyondan madalya ile döneceğine inandığını söyledi.

Çekiç'in Güney Kore için aralıksız çalıştığını vurgulayan Uztürk, "Mehmet Çekiç son 8 aydır birçok uluslararası yarışma ve kampa katıldı. Kayak Federasyonu ile bu anlamda bir iş birliğimiz var ve devam ediyor. Çekiç, kayağa yeni başlamış olanlara da örnek olacak. Ayrıca Kayseri, engelli kayağı için bir pilot merkez. İnşallah sağlam bir temel atmaya çalışıyoruz. Bizim için gelip geçici olmaması önemli. Bu anlamda burada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.