19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

PKK'nın kaçırdığı baba ve oğulun cesetlerinin bulunması

PKK'nın kaçırdığı baba ve oğulun cesetlerinin bulunması - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaçırılan PKK'lı teröristlerce kaçırılan Ömer Mazlum ve oğlu Musa Demirbaş'ın cesetlerinin Hazro'da bulunmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor - Soruşturma kapsamında baba ve oğlunun terör örgütü PKK ile irtibatlarının olduğu ve örgüt içi hesaplaşma sonucu katledildikleri şüphesi üzerinde duruluyorDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerce kaçırılan, cesetleri Hazro ilçesi kırsalında bulunan baba ve oğlunun terör örgütü PKK ile irtibatlarının olduğu ve örgüt içi hesaplaşma sonucu katledildikleri şüphesi üzerinde duruluyor.

15.07.2017 - 19:32

Lice'nin Kabakaya köyü Hacı Cemil mezrasında yaşayan ve dün akşam saatlerinde evlerinden kaçırılan baba Ömer Mazlum (53) ve oğlu Musa Demirbaş'ın (36) cesetlerinin elleri bağlı şekilde Hazro ilçesi kırsalında bulunmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında baba Ömer Mazlum'un daha önce soyadını mahkeme kararıyla değiştirdiği ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten suç kaydı bulunduğu, oğlu Demirbaş'ın 11 Temmuz'da sit alanına konut yapması gerekçesiyle, 13 Temmuz'da ise hakkında yakalama kararı bulunan PKK'lı bir terörist ile irtibatı olduğu yönünde bilgi üzerine ifadesinin alındığı öğrenildi.

Mazlum'un diğer oğlu Mahmut Demirbaş'ın da 2 ay önce Şanlıurfa'da uyuşturucu kaçakçılığından yakalanarak, tutuklandığı tespit edildi.

Güvenlik güçlerince baba ve oğlunun terör örgütü PKK ile irtibatlarının olduğu ve örgüt içi hesaplaşma sonucu katledildikleri şüphesi üzerinde duruluyor.

Öte yandan Mazlum ve Demirbaş'ın Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde otopsisi sürüyor.