19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Polisten kaçmaya çalışırken yaralandı

Polisten kaçmaya çalışırken yaralandı - Kocaeli'de aranan şahıslara yönelik yapılan operasyonda yaşanan boğuşma sırasında, polisin tabancasından çıkan kurşunla yaralanan şüpheli hastaneye kaldırıldıKOCAELİ (AA) - Kocaeli'de aranan şahıslara yönelik yapılan operasyonda, bir şüpheli yaşanan boğuşmada polisin tabancasından çıkan kurşunla yaralandı.

22.02.2017 - 15:02

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Derince, İzmit, Kartepe ve Başiskele'de 67 şahsın yakalanmasına yönelik 411 görevli personelin katılımı ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, operasyon sırasından İzmit Fatih Mahallesi Koçal Sokak'ta ikamet eden ve hakkında işlediği suçlardan dolayı 1 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan K.A'nın, beslenmesi yasak olan "pitbull" cins köpek ile polis ekiplerinden kaçtığı belirtildi.

Ekiplerin yaya olarak ara sokaklarda şahsın yakalanması için takibe başladığı aktarılan açıklamada, görevli polisin elinde silah ile K.A'yı yakalamak için müdahale ettiğine işaret edilerek, "Şahsın, yakalanmaya karşı koyarak direnmesi neticesinde çıkan boğuşmada, yere düştükleri esnada silahın aniden ateş alması sonucu baş kısmından yaralanan şahsın hastaneye sevki sağlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Tedavisi süren şüphelinin, "uyuşturucu madde bulundurmak", "kasten yaralama", "konut dokunulmazlığını ihlal", "6136 SKM" suçlarından toplamda 15 suç kaydı bulunduğu aktarılan açıklamada, şahsın ikametinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 15 adet fişek ve saksı içerisinde yetiştirildiği tespit edilen 11 kök Hint keneviri ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca operasyon kapsamında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 25 kişinin yakalandığı kaydedildi.