23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Portatif havuzlarda çocuklara yüzme eğitimi

Portatif havuzlarda çocuklara yüzme eğitimi - Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki 11 farklı okul bahçesinde kurduğu portatif yüzme havuzlarında 10 bin çocuğa yüzme öğretiyorİSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesinin çocukları spora yönlendirmek, yüzme öğretmek ve verimli bir yaz tatili geçirmelerini sağlamak amacıyla okul bahçelerinde kurduğu portatif yüzme havuzlarında 10 bin çocuk, hem yüzme öğreniyor hem de keyifli vakit geçiriyor.

25.07.2017 - 18:05

Küçükçekmece Belediyesi tarafından 3 yıl önce faaliyete geçirilen portatif yüzme havuzlarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Deneyimli eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü verilen eğitimlerde her bir çocuk haftada 2 gün, günde 1’er saat temel yüzme eğitimi alıyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Halide Edip Adıvar Ortaokulu bahçesinde, konuya ilişkin düzenlenen toplantıda, çocukların yüzme öğrenmesi ve aralarındaki arkadaşlık duygularını pekiştirmesi amacıyla portatif yüzme havuzlarını kurduklarını anlattı.

Küçükçekmece’de olimpik ölçülere sahip 2 kapalı yüzme havuzu bulunduğunu hatırlatan Karadeniz, 11 farklı noktaya da portatif yüzme havuzu kurduklarını kaydetti.

Karadeniz, şunları söyledi:

"Yaz dönemlerinde çocuklarımız güneşi görerek, güneşlenerek havuz keyfi yapmak istiyorlar. Biz çocuklarımızı düşünerek böyle bir uygulama başlattık. Çok da verimli oldu. Çünkü buradaki çocuklarımızın birçoğu bu havuzlarda öğrendi yüzmeyi. Yüzmenin yanında paylaşmayı öğrendi. Aralarındaki arkadaşlık duygusunun pekişmesi anlamında da çok faydalı oluyor. Biliyorsunuz bazı aileler çocuklarına tatil imkanı sunamıyorlar. Özellikle onlara da öncelik vererek, mahallelerimizde havuz keyfini dolu dolu yaşatıyoruz.’’

İki aylık dönem içerisinde yaklaşık 10-15 bin çocuğun havuzlardan istifade edeceğini belirten Karadeniz, çocukların kendi yaş aralıklarına göre kategorilere ayrılarak her gün belli saat dilimlerinde havuzlara alındığını söyledi.

Binlerce çocuğun aynı havuzları kullandığını ve bu nedenle havuzun temizliğine önem verdiklerine dikkati çeken Karadeniz, "Normal bir havuzdaki filtre sisteminin portatif havuzlarımızda da olduğunu belirtmek isterim. Çocuklarımızın güvenle havuz keyfi yaşayabilmesi için bütün hijyenik şartları sağlamaya çalışıyoruz. Bizim için en önemli husus havuzlarımızın temizliği. O yüzden havuz suyunun günlük ölçümleri ve tahlilleri yapılıyor. Bütün aileler çocuklarını gönül rahatlığıyla bu havuzlara gönderebiliyorlar." diye konuştu.

Ağustos ayının sonuna kadar açık kalacak portatif havuzlara kayıt yaptırmak isteyenlerin, okul bahçelerinde kurulan kayıt masalarına, ebeveynleri eşliğinde nüfus cüzdan fotokopileri ve bir adet fotoğraf ile başvurmaları gerekiyor.