25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Prof. Dr. Sönmez'i silahla yaralayan sanıkların cezasına onama

Prof.

7.12.2017 - 00:48
Dr. Sönmez'i silahla yaralayan sanıkların cezasına onama

- Ünlü kalp damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaralayan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in ve yaralama olayına yardım ettiği belirlenen yeğeni Özcan Taş'a verilen hapis cezası Yargıtayca onandı

KARS (AA) - Ünlü kalp damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaralayan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in ve yaralama olayına yardım ettiği belirlenen yeğeni Özcan Taş'a verilen hapis cezası Yargıtayca onandı.

Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 9 Kasım 2015 tarihinde görülen duruşmada, Sarıkamış Meydanı'nda Sönmez'i silahla yaralayan Özbilen'e verilen 11 yıl 8 ay ve yeğeni Taş'a verilen 5 yıl 10 ay hapis cezalarının temiz incelemesi Yargıtayca yapıldı. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı.

Dava kapsamında serbest bırakılarak tutuksuz yargılanan Özbilen ve Taş, bu karanın ardından tekrardan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eski Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen, 24 Ağustos 2014'te Prof. Dr. Sönmez'i ilçe meydanında silahla yaraladığı, yeğeni Özcan Taş da olayın hemen ardından Sönmez'e tekme attığı iddiasıyla tutuklanmış; daha sonra yurtdışı yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı.