20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Psikolojik tedavi gören kadınlardan ebru sergisi

Psikolojik tedavi gören kadınlardan ebru sergisi NİĞDE (AA) - Niğde'de ebru kursuna katılan şizofreni hastası kadınlar, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dikkat çekmek için sergi açtı.

5.03.2018 - 12:24

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kadın Araştırma Bölümü ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi iş birliğiyle Niğde Kültür Sanat Derneğinin açtığı ebru kursuna katılan şizofreni hastası kadınlar, Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde açtıkları sergide, ebru çalışmalarını beğeniye sundu.

Dernek Başkanı Meral Bıyık, AA muhabirine, Kültür ve Turizm Bakanlığının ebru sanatçısı olarak da görev yaptığını söyledi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalara ebru öğrettiğini anlatan Bıyık, "Bugün yaptığımız etkinliğin amacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şizofreni hastalarına dikkat çekmek, bu kişilerin de toplumda olduğunu ve bir şeyler yapabildiğini göstermek. Sergide sadece şizofren kadınların çalışmaları yer alıyor. Hastalarımız kalp, karmaşık ve çiçek çalışmaları yaptı. Bunlar, hastaların ruh halini anlatıyor. Kalp ve çiçek sevgiyi, karmaşık çalışmalar da hastanın o günkü ruh halini, sıkıntısını ve üzüntüsünü anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan ve davetliler katıldı.