19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Raftingcilerde altın madalya sevinci

Raftingcilerde altın madalya sevinci - Milli raftingciler, Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Rafting Şampiyonası'nda altın madalya kazanmanın sevincini yaşıyor - Milli Takım Antrenörü Birol Tepe: "İlk antrenmanda tüm Türk takımları alabora oldu ama başardık.

29.07.2018 - 14:14
Yarışta bizim bir şey yapamayacağımızı düşünen insanlar Türk'ün gücünü gördü" - Milli sporcu Nihat Taşkan: "Takım arkadaşlarımla şampiyonluğu amaçlayarak yola çıktık. Allah'a şükür bayrağımızı göndere çektik"


DÜZCE (AA) - İtalya'da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Rafting Şampiyonası'nda altın madalya kazanan raftingciler, Türk bayrağını göndere çektirmenin gururunu yaşıyor.

Ivrea kentinde 21-24 Temmuz'da gerçekleştirilen şampiyonada 23 Yaş Altı Milli Takımı sporcuları altın madalyayla yurda döndü.

Milli Takım Antrenörü Birol Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük bir gurur yaşadıklarını belirtti.

Zorlu bir yarışma olduğunu anlatan Tepe, "İmkansızlıklarla başladık. Türkiye’nin farklı noktalarından oluşan takım ile yarıştık. Şampiyona öncesi antrenman yapma şansımız yoktu. İman gücü ve inançla bu işi başardık. Fazla istiyorduk şampiyonluğu, Türk'ün gücünü gösterdik." ifadelerini kullandı.

Tepe, parkuru daha önce hiç görmediklerine dikkati çekerek, "Nehir bildiğiniz buzdu. Melen Çayı parkurundan 10 kat daha zorluydu, nehiri de tanımıyorduk. İlk antrenmanda tüm Türk takımları alabora oldu ama başardık. Yarışta bizim bir şey yapamayacağımızı düşünen insanlar, Türk'ün gücünü gördü. Güzel, çok büyük bir başarı elde ettik." şeklinde konuştu.


- Sporcu Nihat Taşkan: "Bayrağımızı en üste çıkardık"


23 Yaş Altı Milli Rafting Takımı sporcusu Nihat Taşkan ise ülkeye altın madalya kazandırdıkları için mutlu ve bir o kadar da gururlu olduklarını söyledi.

Zorlu bir yarışma sonrasında Türkiye'ye yakışır bir sonuç aldıklarını aktaran Taşkan, şöyle konuştu:

"İlk defa böyle bir duygu yaşadım. Takım arkadaşlarımla şampiyonluğu amaçlayarak yola çıktık. Allah'a şükür bayrağımızı göndere çektik. Alnımızın teri ile en iyi şekilde yarıştık. Küreklere bu düşünce ile sarıldık. Bayrağımızı en üste çıkardık, emeği geçenlere çok teşekkür ederim."

Taşkan, kendilerine yol gösteren Türkiye Rafting Federasyonu yöneticilerine ve antrenörlerine de teşekkür etti.