23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Rahatsızlanan kişi, halk otobüsüyle hastaneye kaldırıldı

Rahatsızlanan kişi, halk otobüsüyle hastaneye kaldırıldı - Ereğli'de halk otobüsünde kalp krizi geçiren kişi bir kişi orada bulunan bir sağlık görevlisinin ilk müdahalesinin ardından aynı araçla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı - Mehmet Metin adlı yaşlı adamın kalp krizi geçirmesi ve sonrasında yaşananlar otobüsün güvenlik kameralarınca kaydedildiZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde halk otobüsünde kalp krizi geçiren bir kişi orada bulunan sağlık görevlisinin ilk müdahalesinin ardından aynı araçla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

11.10.2017 - 18:39

Alınan bilgiye göre, Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinde yolcu taşımacılığı yapan Cevdet Pala idaresindeki 67 M 8448 plakalı halk otobüsüne binen Mehmet Metin (70), oturduğu koltukta bir süre sonra rahatsızlandı.

Vatandaşlar tarafından yardım edilen adam bir süre sonra yere yığıldı. Araçta bulunan sağlık görevlisinin kalp masajı yaptığı yaşlı adam halk otobüsü ile Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yoğun bakıma alınan Metin'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Otobüs şoförü Pala, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kepez Mahallesi'nden iniş yaptığı sırada yolcuların bağırmalarını duyduğunu belirterek, "Baktım yaşlı amca ile birlikte araca binen sağlık personeli müdahale etmeye başladı. Yanındaki teyze de, 'kalp krizi geçiriyor' diye bağırıyordu. Müdahale edilince yere doğru yatırıldı. Amca kendisinde değildi zaten. Sağlık görevlisine, nefes alıp almadığını sordum. Son sürat hastanenin yolunu tuttum, araçtaki yolculara da herkes tedbirini alsın, kımıldamasın dedim. Hastane acil servisine getirdik." dedi.

Otobüsünün güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, koltukta oturan yaşlı adamın rahatsızlandığı ve araçta bulunanların yardımcı olmaya çalıştığı, bir süre sonra yere düşen yaşlı adama sağlık görevlisinin kalp masajı yaptığı ve yolcunun hastane acil servisine gelişinin yanı sıra sedye ile götürülüşü de yer alıyor.