24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Resim sergisinin geliri şehit çocuklarına

Resim sergisinin geliri şehit çocuklarına - Ordu'da yaklaşık bir ay önce açılan resim sergisinden elde edilen 29 bin lira, şehit çocuklarının eğitiminde kullanılmak üzere bağışlandı - Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş: - "Bu çalışma sonucu 43 öğrencimize toplam 29 bin liralık kaynak oluşturduk ve adreslerine ulaştırdık" ORDU (AA) - Ordu'da yaklaşık bir ay önce açılan resim sergisinden elde edilen 29 bin lira, şehit çocuklarının eğitiminde kullanılmak üzere bağışlandı.

10.12.2017 - 15:01

Altınordu Belediyesi ve Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğiyle Ordu Ticaret ve Sanayi Odası fuaye salonunda açılan resim sergisi sona erdi.

İki kurum tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 48 ressamın katkı sağladığı sergide 52 tablo satışa sunuldu.

Kentteki kurum ve kurum temsilcileri ile iş adamları tarafından satın alınan tablolardan 29 bin lira gelir elde edildi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok anlamlı ve özel bir projeye imza attıklarını söyledi.

Sergiden elde edilen gelirin şehitlerin eğitim gören çocuklarına ulaştırıldığını belirten Tekintaş, "48 ressamımızın yaptığı çok değerli eserlerle çok özel bir sergiyi geride bıraktık. Eserlerin gördüğü ilginin ötesinde, şehitlerimizin bizlere olan emanetlerinin istifade edebileceği bir proje olması projemizi daha da anlamlı hale getirdi. Bu çalışma sonucu 43 öğrencimize toplam 29 bin liralık kaynak oluşturduk ve adreslerine ulaştırdık." dedi.

Tekintaş, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür projelere desteklerinin ilerleyen süreçte daha kapsamlı şekilde süreceğini kaydetti.

Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Uzun da hayata geçirdikleri projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.