28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Rize-Artvin havalimanı dolgu çalışmaları

Rize-Artvin havalimanı dolgu çalışmaları - Rize-Artvin Havalimanı Projesi kapsamında dolgu sahasında kullanılacak ham maddenin temini amacıyla Merdivenli, Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyca taş ocağı bölgesinde çalışmalar başladı RİZE (AA) - Rize-Artvin Havalimanı Projesi kapsamında dolgu sahasında kullanılacak ham maddenin temini amacıyla Merdivenli, Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyca taş ocağı bölgesinde çalışmalar başladı.

11.07.2017 - 17:39

Bakanlar Kurulu kararı ile havalimanı projesinin dolgu sahasında kullanılacak ham maddenin temini için taş ocağı ve bağlantı yolu güzergahında bulunan bazı taşınmazların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılma kararı verildi.

Kamulaştırma kararı alınan Merdivenli, Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyca taş ocağı bölgelerinde bugün çalışma başlatıldı.

Bazı vatandaşlar taş ocaklarının köylerine zarar vereceğini öne sürerek sabah saatlerinde Hisarlı köy yolunu iş makinelerinin geçişine kapattı. Rize İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede güvenlik tedbiri aldı.

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben olay yerine giderek vatandaşların taleplerini dinledikten sonra Rize Valisi Erdoğan Bektaş'a iletti.

Yapılan görüşmelerin ardından müteahhit firma köylülerin taleplerini karşılamayı kabul etti. Bunun üzerine iş makinelerinin bölgeye girişine izin verildi.

Bu sırada sosyal medyada provokatif yazılar yazdığı iddia edilen İ.K. ve İ.K. savcılık talimatı ile gözaltına alındı.

Bölgede güvenlik güçlerinin kontrolünde çalışmalara başlandı.

- "Köylülerimiz yatırıma karşı değil"

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben gazetecilere yaptığı açıklamada, Hisarlı Sivrikale, Subaşı köyü mensuplarının devleti için bayrağı için canını feda eden insanlarla dolu olduğunu belirtti.

Devletin var olabilmesi için milletin var olması gerektiğine değinen Birben, "Milletsiz devletlerin oluşabilmesi mümkün değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Köylü milletin efendisidir.' diye ne güzel söylemiş. Bu civar köylerimiz Pazar ilçemiz ve Rize ilimiz dahil olmak üzere vatansever insanlarla doludur. Vatanına ihanet eden, bayrağına ihanet eden, devletini parçalamak isteyen insanlar yoktur bir kişi dahi. Bizler, köylülerimiz, civar köylülerimiz yatırıma karşı değildir. Tek bir konu var. Köyümüzün, doğamızın ve yaşanmışlıklarımızın tahrip edilmemesi." dedi.

Birben, doğanın ve tarihin korunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Rize-Artvin Havalimanı'nı bölgesel hava taşımacılığı açısından büyük önem taşırken dünyanın denizde yapılmış üçüncü ve Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak. 25 metre derinliğinde ve 85 milyon ton taş dolgu yapılacak havalimanının 2021'de bitirilmesi öngörülüyor.