25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Roman öğrenciler mahalleleri dışındaki Edirne'yi keşfediyor

Roman öğrenciler mahalleleri dışındaki Edirne'yi keşfediyor - Edirne'de, Roman öğrencilerin yaşadıkları çevrenin dışındaki yaşamı görmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kentin farklı yerlerine geziler düzenleniyor - BAROM Başkan Vekili Ulusoy: - "Çocuklarımızı, mahallerimizden Edirne'nin değişik bölgelerine çıkartacağız"EDİRNE (AA) - Edirne'de, Roman öğrencilerin sosyal entegrasyonu için çeşitli gezi programları düzenleniyor.

29.03.2017 - 17:00

Öğrencilerin yaşadıkları mahallelerin dışında, kentteki farklı mekanları, kültürel ve sosyal alanları gezmeleri amacıyla "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi" projesi (SIROMA) hayata geçirildi.

Proje kapsamında düzenlenen geziler çerçevesinde Meriç İlkokulu öğrencileri, kentteki bir alışveriş merkezini gezdi. Gezi sonrası öğrenciler alışveriş merkezindeki oyun alanına da götürüldü. Öğrenciler, sık sık gelemedikleri oyun alanında doyasıya eğlendi.

- "Etkinliklerle öğrencilerin yaşama bakış açısı değişiyor"

Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkan Vekili ve Proje Sosyal Arabulucusu Bahattin Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Roman öğrencilerin sosyal entegrasyonu için zaman zaman yaşadıkları çevrenin dışındaki yaşamı görmeleri için programlar düzenlediklerini söyledi.

Bu etkinliklerle öğrencilerin yaşama bakış açısının değiştiğini anlatan Ulusoy, "Çocuklarımızı mahallerimizden Edirne'nin değişik bölgelerine çıkartacağız. Rol modellerimiz onlara eğitim ve iş hayatlarını anlatarak örnek olacak. Devletimizin Romanlara yönelik yaptığı bu çalışmaların önemli bir yer tutacağını görüyoruz. Bizde elimizden gelen bütün katkıyı sunacağız." diye konuştu.

Ulusoy, Roman öğrencilerin projenin ilerleyen kısımlarında tarihi alanları ve üniversiteleri de ziyaret edeceğini kaydetti.

Meriç İlkokulu öğrencisi Rüyasu Otçu da kent merkezindeki oyun alanına ilk kez geldiğini söyledi. Mutlu olduğunu aktaran Otçu, çok eğlendiğini ifade etti.

Meriç İlkokulu öğrencisi Aktan Karaaslan ise boş zamanlarında resim ve müzikle ilgilendiğini belirtti. Projenin öğrencilere katkıda bulunduğunu ifade eden Karaaslan, oyun alanını beğendiğini ve tekrar gelmek istediğini kaydetti.