28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Saadet Partisi Bartın 4. Olağan İl Kongresi

Saadet Partisi Bartın 4.

20.01.2018 - 23:56
Olağan İl Kongresi

- Genel Başkan Karamollaoğlu: - "Bunlar iktidara geldiğinde biz dünyanın kendine yeterli gıda üreten 7 ülkesinden biriydik. Artık öyle değiliz. Tarlalarımız ekilmiyor, meralarımızda hayvan beslenmiyor"

BARTIN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bunlar iktidara geldiğinde biz dünyanın kendine yeterli gıda üreten 7 ülkesinden biriydik. Artık öyle değiliz. Tarlalarımız ekilmiyor, meralarımızda hayvan beslenmiyor." dedi.

Karamollaoğlu, Kültür Merkezi’nde düzenlenen partisinin Bartın 4. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, iktidarın politikalarını eleştirdi.

Milli Görüş'ten ayrılanların, "ortak aklı" iyi işletemediğini iddia eden Karamollaoğlu, "Yani bizim geçmişte de bugün de söylediğimiz istişare mekanizmasının çalışması. Bir konuda bir karar alırken, herkesin düşüncesini almak, ondan sonra ortaya müşterek bir karar çıkarmak. 'Ortak akıl' dediler. Ortaklık gitti, bir akıl kaldı. Türkiye’de bir akıl var, herkes uyuyor." dedi.

Karamollaoğlu, ülkede işsizliğin arttığını, enflasyonun iki haneli rakamları geçtiğini ve dış ticaret açığının büyüdüğünü savunarak, şunları söyledi:

"Faiz, bütçede çok büyük pay almaya başladı. Artık kendi kendimize yetmiyoruz, dışarıdan buğday ithal ediyoruz. Mercimek, pirinç ithal etmeye başladık. 1 milyona yakın büyükbaş hayvan ithalatı yapıyoruz. Artık tarımda kendimize yeterli değiliz. Halbuki, bunlar iktidara geldiğinde biz dünyanın kendine yeterli gıda üreten 7 ülkesinden biriydik. Artık öyle değiliz. Tarlalarımız ekilmiyor, meralarımızda hayvan beslenmiyor. Hayvan ırkımız, tohumumuz bile bizim değil. Tarım böyle idare edilir mi? Tarım politikası böyle olur mu? Bu mantıkla ülkenin hiçbir problemi çözülmez."

Kongreye, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay ile partililer katıldı.