28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Sagalassos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları

Sagalassos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları - Burdur Valisi Yılmaz: " Son yıllarda yapılan kazılarda ortaya çıkan eserlerle beraber misafirlerin yoğun ilgisi oldu.

18.07.2017 - 21:57
Geçen yıl 27 bin civarında turist Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret etmişti. Bu yılın ilk 6 ay içerisinde 14 bine yakın turist ziyaret gerçekleştirdi"

BURDUR (AA) - Burdur Valisi Şerif Yılmaz, "Son yıllarda yapılan kazılarda ortaya çıkan eserlerle beraber misafirlerin yoğun ilgisi oldu. Geçen yıl 27 bin civarında turist Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret etmişti. Bu yılın ilk 6 ay içerisinde 14 bine yakın turist ziyaret gerçekleştirdi." dedi.

Burdur Valisi Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın aylık toplantısının ardından Burdur'un Ağlasun ilçesi yakınlarındaki Sagalassos Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Sagalassos Kazı Başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome protokole hem Sagalassos hem de devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sagalassos'un bölgenin en önemli antik kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini ve yetkililerden bilgi aldıklarını ifade eden Yılmaz, kazıların devam ettiğine ve yeni buluntuların olduğuna dikkati çekti. Yılmaz, "Antoninler Çeşmesi'nin bir kısmı bitti. Kazılar devam ediyor. Hala büyük bir alanda kazı çalışması yapılması gereken alanlar var. Son yıllarda yapılan kazılarda ortaya çıkan eserlerle beraber misafirlerin yoğun ilgisini oldu. Geçen yıl 27 bin civarında turist Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret etmişti. Bu yılın ilk 6 ay içerisinde 14 bine yakın turist ziyaret gerçekleştirdi." diye konuştu.

Ziyaretçi sayısı itibariyle geçen yılı geçeceklerini ve bu yıl 30 bine yakın misafirin kenti ziyaret etmesinin beklendiğini de vurgulayan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Turizmin geçen yıl kısıtlı olmasına rağmen bu sayıyı yakaladık. İnşallah bu artarak devam edecek. Tanıtım olduğu sürece, bu bölgedeki yaşam şartlarını çok daha net bir şekilde gelip burada görebilirsiniz. Bölgenin sadece bugün değil çok eskiden beri cazibe merkezi olduğunu görebilirsiniz. 5 bin nüfuslu bir insanın yaşamış olmasına rağmen yılın büyük festivallerinin yapıldığı kent. Davos dediğimizde küçücük bir ildir ama toplantıların yapıldığı dönemlerde dünyanın dört bir yanından insanlar oraya geliyor. Burası da aynı şekilde belli dönem içerisinde cazibe merkezi olmuş ve insanların yoğun bir şekilde katılım gösterdiği toplantılara, festivallere sahne olan bir şehir."

Yılmaz, yerli ve yabancı turistleri Sagalassos Antik Kenti'ne beklediklerini de sözlerine ekledi.