29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Sağlık Bakanı Akdağ Erzurum'da:

Sağlık Bakanı Akdağ Erzurum'da: -"Siz bakmayın zaman zaman kendini bilmezlerin sağlık çalışanlarına karşı edep dışında şiddet denilebilecek, hatta doğrudan doğruya şiddet dediğimiz yanlış işler yapmalarına.

25.06.2017 - 20:40
.. Bu milletin yüzde 99'undan da daha fazlası size dua ediyor. Ben de milletim adına sizlere teşekkür ediyorum" - "Sadece 81 milyon vatan evladına değil, 3 milyon Suriyeli kardeşlerimize de sağlık hizmetini en güzel şekilde veriyoruz"

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik, "Siz bakmayın zaman zaman kendini bilmezlerin sağlık çalışanlarına karşı edep dışında şiddet denilebilecek, hatta doğrudan doğruya şiddet dediğimiz yanlış işler yapmalarına... Bu milletin yüzde 99'undan da daha fazlası size dua ediyor. Ben de milletim adına sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) hasta ve yakınlarını ziyaret etti.

Hastane yöneticileri ve sağlık personeliyle bayramlaşan Akdağ, "Şimdi herkes evinde, akrabalarında büyüklerini ziyarette ve misafir kabul etmekte. Ama siz sağlık çalışanları görevlerinizin başındasınız. Onbinlerce sağlık çalışanı hastanelerimizde, acil servislerimizde ve 112 ambulanslarında şu anda insanımıza hizmet ediyor. Rabbim hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Akdağ, insanların sağlık hizmetlerinin kıymetini hastalandıklarında anladığına işaret ederek, "Sağlıklıyken insanlar verilen hizmetin kıymetini her zaman anlayamıyor. Ama Allah korusun hastalandıklarında ya da aile bireylerinden birisi hastalandığında o zaman bu işin ne kadar kıymetli olduğunu anlayabiliyorlar. O zaman sizler ve bizler onların dualarını almış oluyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirterek, "Siz bakmayın zaman zaman kendini bilmezlerin sağlık çalışanlarına karşı edep dışında şiddet denilebilecek hatta doğrudan doğruya şiddet dediğimiz yanlış işler yapmalarına. Bu milletin yüzde 99'ndan da daha fazlası size dua ediyor. Ben de milletim adına sizlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmetlerinde büyük mesafeler aldıklarını anlatan Akdağ, Erzurum Şehir Hastanesinin dünyanın en mükemmel sağlık kampüslerinden birisi olduğunu söyledi.

Akdağ, yaklaşık 10 yıl önce Erzurum BEAH'ı yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"BEAH'ı yaptığımızda Türkiye'nin en güzel hastanelerinden birisini yapmıştık. Ama bugün aradan 10 yıl geçtikten sonra ondan çok daha ilerisini yapabiliyoruz. Bizi muktedir kılan yüce Allah'tır. Milletimizin desteğiyle bu noktalara geldik. Sadece 81 milyon vatan evladına değil, 3 milyon Suriyeli kardeşlerimize de sağlık hizmetini en güzel şekilde veriyoruz."

Akdağ, daha sonra tedavi gören çocuk hastalara oyuncak, yakınlarına da gül dağıttı.

Hastaların sağlık durumu hakkında bilgi alan Akdağ, çocuk hastalar ile yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi.