26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sahilin güvenliği "Martı Polis Timi"ne emanet

Sahilin güvenliği "Martı Polis Timi"ne emanet - Yalova'nın Çınarcık ilçesi sahilinin güvenliğini bisikletli "Martı Polis Timleri" sağlıyor - Çınarcık Kaymakamı Çiftçi: - "Sahildeki güzergahı takip eden, özellikle aracın giremediği bütün alanlarda, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için devreye aldığımız hareket kabiliyeti yüksek bisikletli Martı Polis Timleri'yle asayiş durumunu daha yukarı seviyeye çıkartmak istiyoruz"YALOVA (AA) - YUNUS OZAN SÖYLER - Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Yalova'nın Çınarcık ilçesi sahilinin güvenliğini bisikletli "Martı Polis Timleri" sağlıyor.

14.07.2017 - 11:35

Martı Polis Timleri, yaz sezonunda ilçeye gelen tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirmeleri için sahil güzergahını takip eden, özellikle aracın giremediği alanlarda görev yapıyor.

Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya gibi büyükşehirlerin ortasında yer aldığını, bu yüzden turizm potansiyelinin de etkisiyle hafta sonu nüfusunun 600 bine ulaştığını belirtti.

Vatandaşların tatillerini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmeleri için her türlü önlemi aldıklarını vurgulayan Çiftçi, "Buraya gelen her kişinin, özellikle turizm amaçlı gelen her kişinin canı, malı bizim korumamız altında. Bu noktada emniyet ve jandarma birimlerimiz, bütün yönleriyle çalışmalarını yapıyorlar. Gerek MOBESE takibi gerek asayiş ve huzur uygulamalarıyla gelen vatandaşlarımızı rahat ettirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz." dedi.

Çiftçi, Martı Polis Timi'nin ilçede ilk kez uygulandığını belirterek, "Sahildeki güzergahı takip eden, özellikle aracın giremediği bütün alanlarda, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için devreye aldığımız hareket kabiliyeti yüksek bisikletli Martı Polis Timleri'yle asayiş durumunu daha yukarı seviyeye çıkartmak istiyoruz. Görünürlüğü arttırmak istiyoruz ve vatandaşlarımızın kendilerini güvende hissetmeleri noktasında da bu ekibin önemli bir faaliyet icra edeceğini değerlendiriyoruz." diye konuştu.

- "Arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz"

Tim sayesinde, vatandaşların tatillerinde daha huzurlu olacaklarını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"İnşallah ilçemize gelen herkesin huzur içerisinde tatilini yapabileceği bir ortamı sağlamak noktasında tüm kolluk kuvvetleri, belediyesinden kaymakamlığına tüm diğer birimler çalışıyoruz. Bu noktada emniyetimizin bu özel gayretini de özellikle takdir etmek istiyorum. Ekibimizin görev aldığı süre içerisinde insanlarımızın daha huzurlu bir şekilde tatillerini geçirebileceklerini değerlendiriyoruz. Her türlü sıkıntıda tüm vatandaşlarımızın bu ekibe müracaat etmelerini, her türlü olayla karşılaştığında birinci muhataplarının bu ekip olduğunu ifade etmek istiyorum. Arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz."

İlçede yaşayan Erdal Altun da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Altun, sahilde yürürken bisikletli polislerle karşılaştığını belirterek, "Merak ettim, kendilerine sorum. Bunun yeni bir uygulama olduğunu, Marmara'nın incisi ilçemizin daha huzurlu, daha güvenli olması için böyle bir uygulama başlatıldığını söylediler. Bir Çınarcıklı olarak son derece memnun kaldım." ifadelerini kullandı.