19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sahipsiz yaralı eşeğe belediye sahip çıktı

Sahipsiz yaralı eşeğe belediye sahip çıktı - Mersin'de yük hayvanı olarak kullanıldığı ve sakatlanınca ölüme terk edildiği belirlenen eşek yeni yuvası hayvanat bahçesinde tedavi edilecek MERSİN (AA) - Mersin'de sahipsiz yaralı eşek belediye ekiplerince tedavi edilmek üzere Tarsus Hayvanat Bahçesi'ndeki yeni yuvasına götürüldü.

16.01.2018 - 11:28

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Anamur ilçesinde vatandaşın, yaralı bir eşeğin donmak üzere olduğu ihbarında bulunması üzerine harekete geçen Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, özel nakil aracıyla bölgeye gitti.

Uzman personelin yaralı halde bulduğu hayvan, battaniyeye sarılarak uzun uğraşlar sonucunda araca götürülebildi.

Tarsus Hayvanat Bahçesi'ne getirilen ve "Menekşe" adı verilen hayvanın ilk muayenesinde, yıllarca yük arabası taşımaktan kaynaklı boynunda ödem ve yaralar ile sol gözünde görme kaybı tespit edildi.

Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük, Menekşe'nin sağlıklı bir şekilde ayağa kaldırılması için çalışacaklarını belirtti.

Hayvanın uzun süre aç ve susuz kaldığını anlatan Cücük, "Soğuktan üşümüş, bitap şekilde bulduk. Araca bindirirken bile hayvanın yürümeye dermanı yoktu ama artık bizim korumamız altında iyi bir şekilde tedavisi yapılacak. Görünüş itibarıyla çok hırpalanmış ama artık sahibi de olmadığına göre bu eşeğimiz hayvanat bahçemizin Menekşe’si olacak." ifadesini kullandı.