26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sakarya'daki FETÖ/PDY operasyonları

Sakarya'daki FETÖ/PDY operasyonları - Operasyonlar kapsamında adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 4'ü tutuklandıSAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 27 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

14.02.2017 - 10:26

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'de düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında meslekten ihraç edilen ve açığa alınan sağlık personelinin de bulunduğu 19 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden Fevzi G. ve Yalçın S. tutuklandı, B.Ç, C.A, D.Ç, E.Y, E.A, E.Ö, E.K, M.Y, M.K, N.A, Ö.Y, S.Ö, S.I, U.İ, Ü.U.Y, Y.Ş. ve Y.H, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve KOM şubelerince gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cemil G. ve Muhammet H, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. S.A, F.N.Ş, M.Ç, F.Ö. ile H.M, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverildi. A.H. ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.