28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şampiyon güreşçi Akbaş, mezarı başında anıldı

Şampiyon güreşçi Akbaş, mezarı başında anıldı TOKAT (AA) - Dünya şampiyonu milli güreşçi Hüseyin Akbaş, vefatının 29.

15.02.2018 - 14:24
yıl dönümünde Tokat'ın Almus ilçesinde anıldı.

Çevreli beldesindeki Akbaş'ın kabri başında düzenlenen anma töreninde, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Ömer Toraman, yaptığı konuşmada, şampiyon güreşçi Akbaş'ı rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Güreşin ata sporu olduğuna işaret eden Toraman, "Anadolu'nun her tarafında çocuklarımız, gençlerimiz güreş tutarak yetişmiş. Bunun neticesinde de müsabakalarda büyük şampiyonlar yetiştirip büyük başarılar elde etmiş durumdayız. İnşallah yeni yetişen gençlik de şampiyonların izinde, onların hatıralarını yaşatarak başarılara imza atacaklar." dedi.

Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer ise Hüseyin Akbaş'ın mütevazı bir beldede mütevazı bir yaşantısının olduğunu, başarılarına rağmen bunu tüm yaşantısına yansıtabilen değerli bir sporcu olduğunu dile getirdi. Gürer, Hüseyin Akbaş'ın yaptığı müsabakalar sonrasında Türk bayrağını her zaman en yükseğe çıkardığını, Türkiye ve kendileri için önemli bir değer olduğunu kaydetti.

Şampiyon güreşçinin kızı Semra Akbaş Esen, katılımcılara teşekkür ederek babasının anma törenlerine ilginin daha fazla olmasını istedi.

Törene, Akbaş'ın ailesinin yanı sıra Almus Kaymakamı Hamza İnam, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, Almus Belediye Başkanı Hüseyin Arıkan da katıldı.