29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Samsun'da FETÖ/PDY'nin "Emniyet yapılanması" davası

Samsun'da FETÖ/PDY'nin "Emniyet yapılanması" davası - 70'i tutuklu 108 eski emniyet mensubunun yargılanmasına başlandıSAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 70'i tutuklu 108 eski emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

29.03.2017 - 18:43

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'ndaki duruşmaya "Silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve Terörizmin Finansmanının Önlemesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla 70'i tutuklu 107 sanık ile avukatları katıldı. Bir kişi ise duruşmaya gelmedi.

Tutuklu sanıklardan Mehmet C, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Fetullah Gülen imzalı belgenin eve nasıl geldiğini bilmiyorum. Tam olarak hatırlamıyorum. Diyarbakır veya Ankara'da geçmiş yıllarda Türkçe olimpiyatlarına göreve gittim. Orada görev almıştım. Buradaki stantlardayken verilmiş olabilir. Kesinlikle bilinçli olarak almadım." ifadesini kullandı.

Tutuklu sanık Ahmet Gazi K. ise İ.S'nin hakkındaki iddialarını kabul etmediğini belirterek, "Kendisini tanımam. ByLock kullanıcısı değilim. Hiç kullanmadım. Uzun süredir mağdur olduk." dedi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Giresun'dan duruşmaya katılan tutuksuz sanık M.K. ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için daha önce ifade verdiğini söyledi.

Örgütün sohbet toplantılarına katıldığını, para verdiğini kaydederek, "ByLock kullandığım doğrudur. Emniyette resim teşhisi yoluyla ve sosyal medyadan arkadaşların isimlerini tespit ettim. Toplantılara katılanların isimlerini verdim. Bu kişilerle cemaatin düzenlediği piknik toplantılarına gittim. Burada Fetullah Gülen'in vaazları dinlenip dini içerikli konular görüşülürdü." diye konuştu.

Duruşmada 26 sanığın ifadesine başvuran mahkeme heyeti, diğer sanıkların da ifadelerinin alınması için yarın devam etmek üzere duruşmaya ara verdi.