28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Samsunspor'da sakatlıklar can sıktı

Samsunspor'da sakatlıklar can sıktı - Kulüp başkanı Tutu: "Takımı sonuca götürecek 3 oyuncumuz sakatlandı.

12.10.2017 - 21:20
Son 4 haftadır yaşadığımız sportif başarısızlığın en büyük sebebi budur"

SAMSUN (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı Erkurt Tutu, "Takımı sonuca götürecek 3 oyuncumuz sakatlandı. Son 4 haftadır yaşadığımız sportif başarısızlığın en büyük sebebi budur." dedi.

Tutu, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, transfer edilen ve başarısız çıkan yabancı oyuncular konusunda sorumluluğun teknik direktörde değil kendisinde olduğunu söyledi.

Yunan futbolcu Georgios Samaras'ın ilk geldiğinde form düzeyinin yeterli olmadığını belirten Tutu, şöyle devam etti:

"İnşallah bundan sonra Samaras daha iyi olacak. Takımdaki en büyük sıkıntımız ve sportif başarıyı engelleyen sakatlıklar oldu. Özellikle forvet bölgesine aldığımız John Chibuike, Davy Claude Angan ve Muhammed Larbi sakatlandı. Tam bir takım haline gelecektik, yabancı oyuncularımız katkı sağlamaya başlayacaktı, takımı sonuca götürecek 3 oyuncumuz sakatlandı. Son 4 haftadır yaşadığımız sportif başarısızlığın en büyük sebebi budur. Chibuike'nin sakatlığı düzeldi. Angan bir hafta sonra oynayabilecek düzeye gelecek, Larbi ise 6 ay yok. Yani biz yabancı oyuncularımızın 3'ünden daha yararlanmaya başlayamadık. Bu sakatlıklar geçsin daha başarılı bir takım haline geleceğiz."


- "Ekonomik oyuncuları tercih ettik"


Samsun'da herkesin ortak hedefinin Samsunspor'un başarısı olduğunu vurgulayan Tutu, "Bazıları bizi eleştiriyor ve görevi bırakmamızı istiyor. Samsunspor'un sorunlarını çözmeye niyetli bir arkadaşımız varsa bizim kapımız sonuna kadar açık. Öyle edebiyata gerek yok. Bu kulübü borç noktasında yönetilebilir hale getirdik. Borcumuz artmasın diye, kaliteli ama kulübün ekonomik durumunu sarsmayacak oyuncuları tercih ettik. Tabii ki bizim 3 veya 4 katımız bütçelerle oluşmuş takımlar var. Ancak bizim de en az onlar kadar iyi bir takımımız var. Biz de çok paralara oyuncu alabilirdik. Ancak kulübün borcunun artmaması için ekonomik oyuncuları tercih ettik. " değerlendirmesinde bulundu.


- 4 ay içinde 3 milyon lira ödeme yapılacak


Altı ay içinde 12 milyon lira borç ödediklerini vurgulayan Tutu, şunları kaydetti:

"Bu 12 milyon liranın içerisinde de 2 milyonun dışında hiçbir şey borç değil, hepsi bu kulübün kasasına bağış olarak giren paradır. Yönetim olarak aldığımız riskler var. Daha ödeyeceğimiz borçlarımız da var. Bu kolay bir iş değil. 4 ayda yaklaşık 3 milyon lira ödememiz var. Bu kulübün kasasına her gün 75 bin lira girerse, kulübün ekonomik yapısını ancak idare edebiliyorsunuz. Eğer, kulübe günlük 75 bin lirayı bulabilecek biri varsa onu Cumhuriyet Meydanı'na kadar sırtımda taşıyacağım."

Öte yandan Samsunspor, deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına Nuri Asan Tesisleri'nde devam etti. Teknik direktör Engin İpekoğlu yönetimindeki idmanda kırmızı-beyazlı futbolcular, topla çalıştı.

Sakatlıkları bulunan Davy Claude Angan ve Muhammed Larbi, antrenmana katılmadı.