28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi

Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.

23.11.2017 - 12:22
0 Zirvesi

- ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sivri: - "Sanayi 4.0 çerçevesinde kazanılacak rekabet avantajının sanayi üretiminde yıllık yaklaşık yüzde 3'lük bir artışa neden olacağı ifade edilmektedir. Bu da Türkiye GSYH’sinde yüzde 1'in üzerinde ek büyüme ve 150-200 milyar lira ek gelir anlamına geliyor"

İZMİR (AA) - Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, Endüstri 4.0 çerçevesinde kazanılacak rekabet avantajının Türkiye'nin gayri safi yurt içi hasılasına yüzde 1'in üzerinde ek büyüme ve 150-200 milyar lira ek gelir getirebileceğini belirtti.

ESİAD ve Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen 'Biz Başlıyoruz' temalı Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi'nin açılışında konuşan Sivri, Türkiye'nin küresel pazar payını büyütmenin yolunun katma değeri yüksek ürünlere yönelmekten geçtiğini, ucuz iş gücüyle yüksek adetlerde üretim yapmanın artık bir rekabet üstünlüğü olmaktan çıktığını dile getirdi.

Endüstri 4.0 dönüşümüyle ürünlerin kişiselleştiğini, daha ucuz ve hızlı bir lojistikle müşteriye ulaşabildiğini aktaran Sivri, "Sanayi 4.0 çerçevesinde kazanılacak rekabet avantajının sanayi üretiminde yıllık yaklaşık yüzde 3’lük bir artışa neden olacağı ifade edilmektedir. Bu da Türkiye GSYH’sinde yüzde 1’in üzerinde ek büyüme ve 150-200 milyar lira ek gelir anlamına geliyor." dedi.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter de boyutları ve çerçevesi henüz şekillenen Endüstri 4.0'ın tüm dünyada iş insanlarının gündeminde olduğunu, Türkiye’nin bu fırsatı kaçırmaması için iş dünyası, üniversiteler, siyasi karar alıcılar, meslek kuruluşları ve sivil toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

İlter, artan rekabet koşullarında üstünlükleri korumak, maliyetlerini azaltmak ve verimliliklerini daha da artırmak isteyen ülkeler ve şirketlerin 4.0 sürecinde izleyici değil, öncü olmak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi de ülke politikalarının Sanayi 4.0 doğrultusunda güncellenmesi gerektiğini söyledi.