29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şanlıurfa Ekonomi Zirvesi

Şanlıurfa Ekonomi Zirvesi - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Darbe girişimine rağmen Türkiye geçen yıl 3,2 büyümeyi başardı.

19.09.2017 - 19:54
Bir başka ekonomide bu olsa veya 1990'lı yılların Türkiye'sinde bu yaşansa neler olurdu? Takdirini sizlere bırakıyorum" - "Artık istikrar kalıcı hale geldiği için ekonomi de istikrarlı hale gelecek. 2019'dan sonra Türkiye, daha hızlı bir büyüme trendine girecek Allah'ın izniyle"

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Artık istikrar kalıcı hale geldiği için ekonomi de istikrarlı hale gelecek. 2019'dan sonra Türkiye, daha hızlı bir büyüme trendine girecek Allah'ın izniyle." dedi.

Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şubesince düzenlenen Şanlıurfa Ekonomi Zirvesi'nde "Türkiye Ekonomisinin Geleceği" konulu konuşma yaptı.

Yılmaz, Türkiye'nin kendi dönemlerinde ekonomik alanda güçlendiğini, her alanda hizmetlerin ve yatırımların üst seviyeye çıktığını söyledi.

Bütün bunların temelinde güven ve istikrar olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin bu gelişmeyi siyasi güven ve istikrarla başardığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mıza 2002 seçimlerinde, 'bu hedefleri gerçekleştirmek için kaynağı nereden bulacaksınız?' diye sorulduğunda, 'kaynak Türkiye' diye cevap vermişti. İyi yönetilen Türkiye'nin kaynakları bereketli hale geldi. Petrol veya altın bulmadık. Kaynakları iyi yöneterek, güven ve istikrar içinde yöneterek bugünlere geldik. Bir taraftan devlet daha verimli çalışır duruma geldi diğer taraftan özel sektörün bu güven ve istikrar ortamı içindeki yatırımlarıyla birlikte Türkiye ekonomisi büyüdü. En son 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi yaşandı. Bu darbe girişimine rağmen Türkiye, geçen yıl 3,2 büyümeyi başardı. Bir başka ekonomide bu olsa veya 1990'lı yılların Türkiye'sinde bu yaşansa neler olurdu? Takdirini sizlere bırakıyorum. Güçlü bir hükümet olmasaydı 15 Temmuz gecesi çok farklı olabilirdi, sonrası da çok farklı olabilirdi."

Güçlü siyasi idarelerin siyasi tehditleri ortadan kaldırdığı gibi ekonomik anlamda da toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağlayacağını kaydeden Yılmaz, Türkiye'nin tecrübesiyle fiilen bunu ortaya koyduğunu ifade etti.

- "2019'da Türkiye hızlı büyüme trendine girecek"

Türkiye'nin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini benimsediğini dile getiren Yılmaz, "Artık halk, Meclisi de hükümeti de doğrudan seçebilecek. Artık hükümet kurulamaması, hükümet istikrarsızlığı, koalisyon pazarlıkları gibi kavramlar tarih olacak. Bu siyasi açıdan da ekonomik açıdan da büyük bir adımdır. Böylelikle artık istikrar kalıcı hale geldiği için ekonomi de istikrarlı hale gelecek. 2019'dan sonra Türkiye, daha hızlı bir büyüme trendine girecek Allah'ın izniyle." diye konuştu.

Zirveye, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve iş adamları katıldı.