19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şanlıurfa'da "Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi" düzenlenecek

Şanlıurfa'da "Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi" düzenlenecek - Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Üniversitesinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek ve İslam ülkelerindeki sorunların ele alınacağı zirveye, farklı ülkelerden 50'yi aşkın devlet adamı ile akademisyen katılacakŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, farklı ülkelerden 50'yi aşkın devlet adamı ile akademisyenin katılacağı Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi düzenlenecek.

23.02.2017 - 14:57

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İslam dininin evrensel mesajı olan "barış, adalet ve özgürlük" temasıyla 3 Mart Cuma günü başlayacak olan zirve, 2 gün sürecek.

Valilik, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Harran Üniversitesinin iş birliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan zirveye, farklı ülkelerden 50'yi aşkın devlet adamı, düşünür, yazar ve akademisyenin katılması planlanıyor.

Zirvede, İslam coğrafyasındaki siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların sebepleri ve terör örgütleri tarafından bölge ülkelerinde gerçekleştirilen saldırılara ilişkin detaylı görüş alışverişinde bulunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İslam coğrafyasının önemli isimlerini kentte ağırlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Hz. İbrahim'in yaşadığı rivayet edilen kentte önemli bir organizasyonun daha şanına yakışır bir şekilde düzenleneceğini aktaran Tuna, zirvede İslam coğrafyasında yaşanan sorunların ele alınacağını vurguladı.

Zirvede gerçekçi ve ciddi bilimsel açıklamalara yer verileceğini kaydeden Tuna, "Zirveye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılması planlanıyor. İslam coğrafyasının sahip olduğu yüksek bilgi ve bilgelik gücünün özü olarak görülen İslam entelektüelleri Şanlıurfa'da buluşacak. Onları, ülkemizde ve şehrimizde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birer konuğu olarak, mümkün olan en yüksek seviyede ağırlamak arzusundayız." ifadelerini kullandı.