19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Seçim çok aday arasında geçmiyor"

"Seçim çok aday arasında geçmiyor" - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: - "Seçim çok aday arasında geçmiyor.

7.06.2018 - 15:44
Seçim Türkiye'de projeler yapmış çocuklarımızın geleceği için büyük işlere imza atmış, Türkiye'nin zor zamanlarında bir yandan zorluklarla mücadele ederken, öbür yandan Türkiye'yi büyüten, dünyada itibarını yükselten büyük projeleri gerçekleştirmiş cumhurbaşkanımız ile sadece 'yıkacağız, engelleyeceğiz, durduracağız' diyen bir lobi arasındadır" - "Türkiye kendisine 'hasta adam' denilen bir dönemde hükümetlerimiz sayesinde Avrupa'nın ve dünyanın zinde gücü haline gelmiştir. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra bile hala koştukça tazeleniyoruz. Yaş aldıkça gençleşiyoruz. Enerjimiz, gücümüz, kuvvetimiz yerinde. Türkiye'ye hizmet edecek şekilde hep beraber bütün birlik beraberlik içerisinde yürüyoruz"

MERSİN (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Seçim çok aday arasında geçmiyor. Seçim Türkiye'de projeler yapmış çocuklarımızın geleceği için büyük işlere imza atmış, Türkiye'nin zor zamanlarında bir yandan zorluklarla mücadele ederken, öbür yandan Türkiye'yi büyüten, dünyada itibarını yükselten büyük projeleri gerçekleştirmiş cumhurbaşkanımız ile sadece yıkacağız, engelleyeceğiz, durduracağız diyen bir lobi arasındadır." dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında yapacağı miting öncesi konuşmasında, seçime çok az kaldığını belirterek, Türkiye'yi yönetme iddiasında olanların, cumhurbaşkanı ve AK Parti'yi eleştirenlerin ortaya koyduğu bir tane proje, yapabilecekleri bir tane yatırım bulunmadığını bildirdi.

Ömer Çelik, "Yürüyen, büyük projelerin durdurulmasından, yıkılmasından, engellenmesinden bahsediyorlar. Dolayısıyla seçim çok aday arasında geçmiyor. Seçim Türkiye'de projeler yapmış çocuklarımızın geleceği için büyük işlere imza atmış, Türkiye'nin zor zamanlarında bir yandan zorluklarla mücadele ederken, öbür yandan Türkiye'yi büyüten, dünyada itibarını yükselten büyük projeleri gerçekleştirmiş cumhurbaşkanımız ile sadece 'yıkacağız, engelleyeceğiz, durduracağız' diyen bir lobi arasındadır. Türkiye 2002'den bu yana 100 yıllık yolu yürümüştür. Türkiye kendisine 'hasta adam' denilen bir dönemde hükümetlerimiz sayesinde Avrupa'nın ve dünyanın zinde gücü haline gelmiştir. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra bile hala koştukça tazeleniyoruz. Yaş aldıkça gençleşiyoruz. Enerjimiz, gücümüz, kuvvetimiz yerinde. Türkiye'ye hizmet edecek şekilde hep beraber bütün birlik beraberlik içerisinde yürüyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye'nin ekonomisini, demokrasisini büyütmeye devam ettik"

Birden çok terör örgütünün Türkiye'ye saldırdığını, bu terör örgütlerine karşı en etkili mücadeleyi verdiklerini anlatan Çelik, bu mücadeleyi verirken aynı zamanda Türkiye'yi büyüttüklerini vurguladı.

Bakan Çelik, "Türkiye'nin ekonomisini, demokrasisini büyütmeye devam ettik. Bu herkesin başarabileceği bir iş değildir. Bu Türkiye'nin büyük potansiyelini Türk milletinin büyük gücünü göstermektedir. Burada en büyük gücümüz, kuvvetimiz aramızdaki birlik ve bu birlik sayesinde oluşturduğumuz dirliktir." dedi.

Birlik ve dirliğin bozulmasına müsaade etmeyeceklerini bildiren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kimsenin bir çakıl taşında gözümüz yok ama kimseye verilecek bir çakıl taşımız da yok. O yüzden FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD bunların hepsi saldırsa da sizin bu birliğiniz, dirliğiniz sayesinde Türkiye hepsini temizlemeye, yenmeye muktedirdir. Bunların yaparken tabii bunların bize olan saldırılarının bizi işimizden alı koymak, yönümüzü çevirmek, dikkatimizi dağıtmak olduğunu biliyoruz. Ama yönümüzü çevirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Dikkatimizi dağıtmalarına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'yi, Çukurovayı, Mersin'i büyütmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırıların esasında onun Türkiye sevdasına yapıldığını, onun Türkiye'ye olan aşkına ve bağlılığına yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bu milletin çıkarlarını korumak için hiçbir şeyden korkmadığından, hiçbir konuda tereddüt etmediğinden ve hiçbir konuda geri adım atmadığından dolayı rakiplerimiz ona saldırıyorlar. O yüzden milletimiz şu hususu çok iyi biliyor. Sadece 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığına kimin geleceğine karar vermeyeceğiz. Sadece 24 Haziran'da mecliste hangi partinin çoğunluk olduğuna karar vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızı inşallah 24 Haziran'da sandıkta güçlü bir şekilde tercih ederek, aynı zamanda Türkiye'yi geriletmeye çalışanlara en büyük dersi vereceğiz. Cumhurbaşkanımızı 24 Haziran'da en güçlü bir şekilde tercih ederek, Türkiye'yi büyütme, demokrasisini büyütme, ekonomisin büyütme davasına en büyük desteğimizi vereceğiz."

"Televizyonlarda, sağda solda gördüğünüz kara propagandalara kulak asmayın." ifadesini kullanan Çelik, "Sakın üzüntüye kapılmayın, moraliniz bozulmasın. Türkiye'nin geleceği bugünden daha iyi olacaktır. Türkiye'nin ekonomisi yarın bugünden daha büyük olacaktır. Yeter ki birliğimiz ve dirliğimizi koruyalım. Bu birliği, dirliği 24 Haziran'da cumhurbaşkanımızı sandıkta en güçlü çıkaracak şekilde sandığa yansıtalım." diye konuştu.

Sandığın bu ülkenin en büyük gücü, kuvveti olduğuna değinen Bakan Çelik, "Çünkü sandık Türkiye'nin sahibinin siz olduğunuza, patronunun siz olduğunuza karar vermektir. Sandık dışında darbelerle terör yoluyla Türkiye'yi yolundan vazgeçirmeye çalışanlara en büyük dersi vermektir. Türkiye'yi yolundan çevirmeye çalışanlara, yolunda geriletmeye çalışanlara en büyük dersi, cevabı sandıkta vereceğiz. Türkiye için bu projeleri gerçekleştirmiş, bu büyük işlere imza atmış cumhurbaşkanımızın liderliği için en güçlü desteği, en büyük tercihi de 24 Haziran'da eminim ki Mersin Cumhurbaşkanımızdan yana kullanacaktır." değerlendirmesini yaptı.