20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Şefini de al gel" çağrısı karşılık buldu

"Şefini de al gel" çağrısı karşılık buldu - Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "Ege Şefler Şampiyonası"na yurt içi ve dışından 786 aşçı katıldı - Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz: - "Cumhurbaşkanımızın turizmi hareketlendirmeye yönelik 'komşunuzu da alın gelin' çağrısı vardı.

22.02.2017 - 14:45
Biz de yarışmaya katılan ülkelere 'Şefinizi alın gelin' dedik. Birçok ülke bu çağrımıza kulak verdi"

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "Ege Şefler Şampiyonası"na katılan yerli ve yabancı 786 yarışmacı hünerlerini sergileme imkanı buldu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ve Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) iş birliği ile organize edilen "Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı"nın açılışı yapıldı. 16 ülkeden 47 katılımcının yer aldığı fuar kapsamında Ege Şefler Şampiyonası da düzenlendi.

Yarışmanın ilk gününde yeteneklerini sergileyen şefler, zamana karşı birbirinden lezzetli yemek hazırladı. Aralarında yabancı katılımcıların da yer aldığı jüri üyeleri yemekleri tattıktan sonra puan verdi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmayı ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Fuara gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yurt içi ve dışından 786 yarışmacı hünerlerini sergileme fırsatı buldu. Bu çok büyük bir başarıdır. Cumhurbaşkanımızın turizmi hareketlendirmeye yönelik 'komşunuzu da alın gelin' çağrısı vardı. Biz de yarışmaya katılan ülkelere 'Şefinizi de alın gelin' dedik. Birçok ülke bu çağrımıza kulak verdi. Şu anda inanılmaz bir kalabalık var. Demek ki Cumhurbaşkanımızın ve bizim söylemlerine cevap verdiler."

Yılmaz, yarışmaya Hırvatistan, Romanya, İsrail, Almanya gibi ülkelerden şeflerin katıldığını vurguladı.

Yarışmada Anadolu mutfağını işlediklerinin altını çizen Yılmaz, "Türk mutfağını tanıtmayı amaçladık. Dışarıdan gelen yarışmacılar kendi mutfaklarıyla bizimkini sentezleyerek hünerlerini gösterecekler." diye konuştu.

Hırvatistan Ulusal Aşçılık Takımından Jadran Grancıc ise Türkiye'de ilk defa böyle bir organizasyona katıldığını belirterek, genç aşçıların yeteneklerini sergileme imkanı bulduğunu söyledi.

Dünya Şefler Birliği Üyesi Julia Dragut da yarışmada jüri üyesi olarak görev aldığını anımsattı.

Türk yemeklerini çok sevdiğini belirten Dragut, "Romanya'dan geliyorum ve ülkemde Osmanlı mutfağının etkileri ve izleri hala var." ifadelerini kullandı.