29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şehidin çocuğuna doğum günü sürprizi

Şehidin çocuğuna doğum günü sürprizi - Şırnak'ta geçen yıl terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Emre Beker'in oğlu Emir Taha'nın 5.

20.07.2017 - 14:47
yaş günü için polisler doğum günü partisi düzenledi

ÇORUM (AA) - Şırnak'ta geçen yıl terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Emre Beker'in oğlu Emir Taha'nın 5. yaş günü dolayısıyla polisler ve polis eşleri tarafından doğum günü kutlaması yapıldı.

Şırnak kent merkezinde "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu"nda teröristlerle çıkan çatışmada 20 Mart 2016'da şehit olan 28 yaşındaki özel harekat polisi Emre Beker'in oğlu Emir Taha için İl Emniyet Müdürlüğü ile Polis Eşleri Derneği (POLED) tarafından doğum günü kutlaması düzenlendi.

Pir Baba Parkı'nda bulunan çay bahçesi doğum günü için süslendi. Kutlamaya Emir Taha, arkadaşları ile annesi Sümeyye Beker, dedeleri Uğur Beker ve Ahmet Bölükbaş ile İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun eşi ve POLED Başkanı Fatma Kolcu, dernek yöneticileri, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği çalışanları katıldı.

Kutlamada, 5 yaşına basan Emir Taha için üzerinde Beşiktaş'ın arması bulunan yaş pasta kesildi. Kendisi için hazırlanan pastayı, annesi, arkadaşları ve Kolcu ile beraber kesen Emir'e, çeşitli hediyeler verildi.

POLED Başkanı Kolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, "Her daim onların yanında olmaya, bu tür etkinliklerle şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Ayrıca şehitlerimizin çocuklarına burs vererek, onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı yapıyoruz. Bugün de Emir'in mutlu gününe ortak olmaya geldik. Şehitlerimizin haklarını ödeyemeyiz, onların emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz." dedi.

Torunlarını doğum gününde yalnız bırakmayan Ahmet Bölükbaş ve Uğur Beker de etkinlik için yetkililere teşekkür etti.

Dede Bölükbaş, torunu Emir'in Türk milletine emanet olduğunu vurgulayarak, "Vatanını milletini seven, babasının izinde giden bir evlat olarak yetişmesi için elimizden geleni yapacağız. Tüm yavrularımızın milli ve dini duygularla yetişen, vatanına ihanet etmeyen bir evlat olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Dede Beker de oğlunun geçen yıl şehit olduğunu anımsatarak, "Buruk bir kutlama yapıyoruz. İnşallah babası gibi bir evlat olacağına inanıyorum. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.