19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehidin ismi köprüde yaşatılacak

Şehidin ismi köprüde yaşatılacak - Elazığ'ın Ağın ilçesinde Keban Baraj Gölü üzerinde 3 yıl önce hizmete giren Türkiye'nin en uzun 4.

7.02.2018 - 16:15
asma köprüsüne 15 Temmuz şehidi polis memuru Mehmet Şevket Uzun'un ismi verildi - Keban Kaymakamı ve Ağın Kaymakam Vekili Baskın: - "Millet olarak hain darbe girişimini asla unutmayacağımız gibi o gece vatan hainlerine karşı duran vatanı, milleti ve namusu için şehit olan güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı da asla unutmayacağız, unutturmayacağız"

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Ağın ilçesinde Keban Baraj Gölü üzerinde 3 yıl önce hizmete açılan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsüne 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Mehmet Şevket Uzun'un adı verildi.

Keban Kaymakamı ve Ağın Kaymakam Vekili Hayrettin Baskın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kararıyla ilçede yer alan köprüye Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polis memuru Mehmet Şevket Uzun'un isminin verildiğini belirtti.

Köprünün 2015'te hizmete girdiğini anımsatan Baskın, köprüye 15 Temmuz şehidinin isminin verilmiş olmasını mutlulukla karşıladıklarını dile getirdi.

Baskın, şöyle konuştu:

"Millet olarak hain darbe girişimini asla unutmayacağımız gibi o gece vatan hainlerine karşı duran vatanı, milleti ve namusu için şehit olan güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı da asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Onların aziz hatıralarını dualarımızla, Fatihalarımızla, minnet ve şükranlarımızla her zaman yaşatacağız. Onların uğruna canlarını feda ettikleri değerler bizler ve gelecek nesillerimiz için birer kutsal emanettir. Bu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız."

Baskın, şehidin ailesinin de köprüye şehitlerin isminin verilmesinden mutluluk duyduklarını anlattı.

Baskın, "Bu köprüden geçen her yolcu şehidin adını andıkça şehitlerimizin ortaya koyduğu fedakarlığı hatırlayacak ve onlar için birer Fatiha okuyacaktır." dedi.