19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehidin mezarına kiraz, bayram şekeri ve balon konuldu

Şehidin mezarına kiraz, bayram şekeri ve balon konuldu - Çorum'da arife gününde şehit çocuklarının kabrini ziyaret eden aile, mezarın üzerine şehidin çok sevdiği kiraz ile ziyaretçiler için bayram şekeri ve balonlar bıraktı - Şehidin kız kardeşinin mezara bıraktığı notu okuyanlar, duygulu anlar yaşadıÇORUM (AA) - Çorum'da Ramazan Bayramı arifesi dolayısıyla şehit çocuklarının kabrini ziyaret eden aile, mezarın üzerine şehidin çok sevdiği kiraz ile ziyaretçiler için bayram şekeri ve balonlar koydu.

24.06.2017 - 15:25

Bahabey Çamlığı mevkisindeki şehitliğe erken saatlerden itibaren gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti. Mezarların başında Kur'an-ı Kerim okunurken bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Mardin'in Derik ilçesinde geçen yılın eylül ayında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın ailesi de kabri ziyaret etti.

Şehidin annesi Müberra ile kardeşi Zeynep, kabri temizledikten sonra mezar taşına kiraz, ziyaretçiler için bayram şekeri ve çocuklara balonlar bıraktı. Zeynep Darbaş'ın ağabeyi için mezar taşına bıraktığı not, okuyanları duygulandırdı.

Darbaş, yazısında duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Bak sana kiraz getirdim. Geçen yıl bu zamanlar bahçenin kirazı için kavga etmiştik. Artık bizim bahçe değil, vatan topraklarında yetişen tüm kirazlar senin. Cennet bahçesinin kirazları da senin. Samet ağabeyim mektubunda 'Ömer bizi görüyor, duyuyor' demiş. Ben de dolu dolu 'ağabey' diye bağırdım, gelmedin. Görürsün diye yazdım bunu. Görürsen eğer bu bayram rüyama gel. Yarın bayram, sen her bayram biz sevindirirdin. Bu bayram da Emre ağabeyimin, Samet ağabeyimin, Akif ve Recep ağabeyimin, Sena, Nisa, Emine, Ahsen, Zeynep, Emirhan, Alperen, Furkan.... onların da rüyalarına gel. Bu bayram yine sevindir bizi. Sen 'zibidi' derdin bana. Bak artık zibidilik yapmıyorum. Ödül olarak gel. Bu gece erken uyuyup seni bekleyeceğiz.

Bir şeyleri benim yazmama gerek yok. Biliyorum ki sen hep bizimlesin. Hey gidi koca Ömer, ben seninle küçük yastıklarda maç yapmayı özledim. Senden habersiz dışarı çıkıp seni görünce kaçmayı özledim. Ben her şeye ağlarken, 'Bu kız psikopat yahu' demeni özledim. Neyse kardeş, canım, buraya seni üzmeye değil, her bayram uzattığın serçe parmağını öpmeye geldim. Müsaadenle bugün toprağını gözyaşımla sulamaya geldim. Bugün bayramsa eğer bayramını kutlamaya geldim. Bayramın mübarek olsun abim. Seni çok seviyorum."

- "Gelmezsem rahat edemiyoruz"

Baba Zekeriya Darbaş, AA muhabirine, bayramın kendileri için zor geçeceğini belirterek, "Her gün iki kez, bazen bir kez geliyorum. Gelmezsem rahat edemiyoruz. Geliyoruz gidiyoruz ama acısı içimizden hiç çıkmıyor, kalbimizde her zaman yaşatıyoruz. Vatan sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Mezar taşının üzerine bırakılanlara değinen Darbaş, "Arife olduğu için bugün şehitlerimizin bayramı, yarın da canlıların bayramı. Gelenlere ikram olsun diye bunları dağıttık. Evin bahçesinde kiraz ağaçları vardı. Oğlum çok seviyordu. Biz de o sevdiği için, sevdiği arkadaşları da ziyaretine gelir diye, onlar için getirdik." dedi.

- "Ne kadar bayram sevinci olsa da içimiz buruk"

Erzurum'un Çat ilçesinde 1999'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Hakan Koç'un kabri de babası Ahmet, annesi Ferdane ile kardeşleri Habil, Salih ile Nazmiye Koç ve vatandaşlarca ziyaret edildi.

Baba Koç, her bayram arifesinde mezarlık ziyaretine geldiklerini belirterek, "Bağrımız yanık. Ne kadar bayram sevinci olsa da içimiz buruk. Allah kimselere evlat acısı vermesin." diye konuştu.