29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şehir hastanesi personeli günün stresini müzikle atıyor

Şehir hastanesi personeli günün stresini müzikle atıyor - Yozgat Şehir Hastanesinde görev yapan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları günün yorgunluğunu atmak için her gün mesai bitiminde bir araya gelip oluşturdukları koroda şarkılar söylüyor - Hastane Başhekimi Surel: - "Hem personelimiz arasındaki kaynaşmayı artırmak hem de sağlık hizmetinden kaynaklanan stresi atmak istedik" - Koro Şefi Koç: - "Arkadaşlarımızın iş yoğunluğuyla alakalı yorgunlukları oluyor, şarkılara başlayınca o stresi ve yorgunluğu atıyorlar, çok da güzel eğleniyoruz"YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat Şehir Hastanesi çalışanları, her gün mesai bitiminde bir araya gelip oluşturdukları koroda söyledikleri şarkılarla günün yorgunluğunu atıyorModern binaları ve verdiği sağlık hizmetiyle halkın beğenisini kazanan Yozgat Şehir Hastanesi, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle de adından söz ettiriyor.

15.12.2017 - 11:17
Hastane yönetimi, çalışanları motive etmek ve çalışma stresinden uzaklaştırmak amacıyla Türk Sanat Müziği Korosu kurdu.

Doktor, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan koro üyeleri, mesai bitiminde konferans salonunda toplanarak, şef Mustafa Koç yönetiminde şarkılar okuyor.

Keyifli dakikalar geçiren koro üyeleri, zaman zaman çay molası da veriyor. Koro üyeleri, günün yorgunluk ve stresini üzerilerinden atmış olarak evlerine dönüyor.

Hastane Başhekimi Aziz Ahmet Surel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane personelinin, hastaların sağlık sorunlarını gidermek için uğraştığını ve her zaman sıkıntılı süreçleri paylaştığını söyledi.

Hastane yönetimi olarak çeşitli sosyal aktiviteler yapıp sıkıntılı süreçlerin yanı sıra keyifli zamanları da paylaşmayı düşündüklerini anlatan Surel, "Hem personelimiz arasındaki kaynaşmayı artırmak hem de sağlık hizmetinden kaynaklanan stresi atmak istedik. Bu amaçla Yozgat Şehir Hastanesi Korosu oluşturduk. İnşallah ocakta hastanemizde seminerimiz olacak ve ekibimiz ilk konserini burada verecek. 14 Mart Tıp Bayramı'nda da konser vereceğiz." diye konuştu.

Koro şefi Mustafa Koç da koroya katılımın çok güzel olduğunu belirterek, "Koro çok iyi gidiyor. Çok iyi bir uyum var, beklediğimden çok çok iyi bir performans oldu. Arkadaşlarımızın iş yoğunluğuyla alakalı yorgunlukları oluyor, şarkılara başlayınca o stresi ve yorgunluğu atıyorlar, çok da güzel eğleniyoruz. İnşallah bu enerjimizle ilk konserimizi vereceğiz. Tüm şehir hastanesi çalışanlarını da konserimize de bekliyoruz." dedi.

- "Koro sayesinde işi eve götürmüyoruz"

Koro üyelerinden yoğun bakım hemşiresi Aynur Koçak ise bütün gün çok yoğun çalıştıklarını dile getirdi.

Mesai bitiminde koroya katıldıklarında kendilerini müthiş dinlenmiş hissettiklerini aktaran Koçak, "Bir de ekstra başka bir şey yapmak daha çok ruhumuzu besliyor, mutlu oluyoruz. Bu yoğunluktan sonra güzel oluyor. Stresimizi atıyoruz, eve daha neşeli gidiyoruz en azından işi eve götürmüyoruz, böyle bir faydası oluyor ve çok da eğleniyoruz. 17-18 Ocak'ta bir konser planımız var." ifadelerini kullandı.

Uzman Dr. Ferda Büyük de bunun farklı bir etkinlik olduğunu, eğlendiklerini ve stres attıklarını belirtti.

Hastanede yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Hüseyin Pınarcı ise yoğun bakımın stresini koroyla attığını dile getirerek, hastane yönetimine teşekkür etti.