28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şehit ailelerine "Yılın Enleri" plaketi

Şehit ailelerine "Yılın Enleri" plaketi - Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetince, Niğde'deki şehit aileleri plaketle onurlandırıldıNİĞDE (AA) - Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetince, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile polis, asker ve sivil şehitler adına protokole "Yılın Enleri" plaketi verildi.

6.02.2017 - 12:03

Vali Ertan Peynircioğlu, İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen plaket töreninde, 15 Temmuz darbe girişiminde Niğde'nin 6 şehit verdiğini belirterek, bunların 3 sivil, 2 polis ve Ömer Halisdemir olduğunu söyledi.

Peynircioğlu, darbe girişiminde Halisdemir'in sıktığı kurşun sayesinde belki de çok daha az kayıp yaşandığını ifade ederek, "Her şerde hayır vardır, diyoruz. Bu darbe girişimi olmasaydı Fetullahçı Terör Örgütü'nün devlet kadrolarından sökülüp atılması bu derece olmayabilirdi." dedi.

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş Kanaatbilen de "Yılın Enleri" plaketini bu yıl şehitlere ithafen düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından şehit Ömer Halisdemir'in babasına, polis, asker ve sivil şehitler adına ise protokol mensuplarına plaket verildi.

Niğdeli şair Fikret Dikmen de kaleme aldığı "Şehit Ömer Halisdemir" adlı şiirinin yazılı olduğu tabloyu, babası Halisdemir'e takdim etti.

Programda, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sinevizyon gösterildi. Sinevizyonda Niğdeli 164 şehidin fotoğrafları da yer alırken, şehit yakınları izlerken göz yaşlarını tutamadı.

Törene, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ile şehit aileleri ve yakınları katıldı.