20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Şehit Akpınar için lokma dağıtıldı

Şehit Akpınar için lokma dağıtıldı - Zeytin Dalı Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akpınar'ın babası Akpınar: - "Bütün milletimizden Allah razı olsun hepimize sahip çıkıyorlar.

9.02.2018 - 16:17
Vatanımız sağ olsun"

KARABÜK (AA) - Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar için Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lokma dağıtıldı.

Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenen programa, şehidin babası İsmail Akpınar, dedesi Ahmet Güngör, Karabük Valisi Kemal Çeber, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer katıldı.

Vali Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Akpınar'ı dün hak ettiği şekilde rahmeti rahmana uğurladıklarını söyledi.

Türkiye ve Karabük'te, "Karabük'ün en güzel şekliyle şehidine sahip çıktığının" konuşulduğunu ifade eden Çeber, "Tabii ki ne yapsak az. Herkes bana şunu sordu: 'Ne yapabiliriz?' Herkes bir fazla ne yapabiliriz diye uğraştı ve elden gelenin en güzelini herkes yapmaya gayret etti. Ben de dün yaşadım, hepimizin için aynı ama en çok da ailesi için yaşanabilecek evlat kaybı anlamında en büyük acı ama aynı zamanda da hepimiz için en büyük gurur. Biz dün itibarıyla Karabük'ümüzün temeline 59'uncu şehidimizi vererek, 59'uncu sağlam demiri çaktık." diye konuştu.

Şehit Akpınar'ın babası İsmail Akpınar da "Bütün milletimizden Allah razı olsun hepimize sahip çıkıyorlar. Vatanımız sağ olsun." dedi.

Programda, Safranbolu Belediyesi tarafından Akpınar ve bütün şehitler için vatandaşlara lokma dağıtıldı.