18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Şehit Arlı'nın çocukları karnelerini aldı

Şehit Arlı'nın çocukları karnelerini aldı - Isparta'da CN-235 CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Arlı'nın kızı ve oğluna karneleri verildiESKİŞEHİR (AA) - Isparta'nın Yalvaç ilçesinde CN-235 CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı'nın kızı ve oğlu karnelerini aldı.

19.01.2018 - 13:59

Şehit Arlı'nın 4. sınıfta eğitim gören 8 yaşındaki kızı Duru'ya takdir belgesi bulunan karnesini öğretmeni verdi.

Şehidin 4 yaşındaki oğlu Ömer de karnesini kreşte aldı. Ablası Duru ve amcası Gültekin Arlı, Ömer'i karnesini alırken yalnız bırakmadı. Yakınları Duru ve Ömer'e çeşitli hediyeler verdi.

Şehidin ağabeyi Gültekin Arlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğenleri Duru ve Ömer ile gurur duyduklarını söyledi.

Arlı, "Onların haklı gururu bize güç veriyor. Duru, karnesinin yanında takdir belgesi de aldı. Onunla gurur duyuyorum. Ömer, her zaman polis olmak istiyordu. Biz de ona polislikle ilgili oyuncaklar aldık." diye konuştu.

Yalvaç ilçesinde 17 Ocak'ta CN-235 CASA tipi askeri uçak ile irtibat kesilmiş, çalışmalar sonucu uçağın enkazına ulaşılmıştı. Düşen uçakta bulunan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı şehit olmuştu.