29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şehit askerler için kurban kesip mevlit okutuldu

Şehit askerler için kurban kesip mevlit okutuldu - Zeytin Dalı Harekatı'nının başarıyla sonuçlanması ve operasyonlarda şehit düşen askerler için Çorum'da kurban kesilip, mevlit okutuldu - Vali Kılıç: "İnsana insan olma değeri veren, insanı odağa alan, kan akmasın diye binlerce yıldır verilen mücadeleyi yeniden veren devletimize şükranlarımı sunuyorum.

9.03.2018 - 15:04
Devletimiz baki olsun, milletimiz daim olsun"

ÇORUM (AA) - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonlarda şehit olan askerler için Çorum'da kurban kesilerek, mevlit okutuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması ve operasyonlarda şehit düşen askerler için İl Özel İdaresi bahçesinde program düzenlendi.

Vali Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, kadınların tecavüze uğramaması, çocukların çığlıklarının sona ermesi, akan kanın durması ve adaletin yeryüzünde yeniden hakim olması için kutlu bir yola çıktığını söyledi.

Türk milletinin bu yolculuğu binlerce yıldır sürdürdüğünü vurgulayan Kılıç, "İnsana insan olma değeri veren, insanı odağa alan, kan akmasın diye binlerce yıldır verilen mücadeleyi yeniden veren devletimize şükranlarımı sunuyorum. Devletimiz baki olsun, milletimiz daim olsun." ifadesini kullandı.

Yabancı bir devlet adamının, "Dünyada Türk milleti diye bir millet olmasaydı, bu milletin oluşturulması gerekirdi. Türk devleti diye bir devlet olmasaydı, bu devletin oluşturulması gerekirdi" dediğini anlatan Kılıç, şunları belirtti:

"Çünkü binlerce yıldır dünyada mazlum milletlere sahip çıkan, adaleti yayan, kanı durduran sadece biziz. Gönül coğrafyamızda akan kanı durdurmak, insanlara onurlarını ve hürriyetlerini iade etmek için Afrin'de başlayan kutlu mücadelenin gazilerine selam olsun, şehitlerine rahmet olsun."

Daha sonra İl Genel Meclisi üyelerince satın alınan küçükbaş kurbanlık kesildi. İl Müftüsü Ahmet Akın da şehitler ve Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması için dua etti.

İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Camisi'nde de şehitler için mevlit okutuldu.

Programa AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya katıldı.