16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Şehit Başkomiser Yurtseven'in adı polis merkezinde yaşayacak

Şehit Başkomiser Yurtseven'in adı polis merkezinde yaşayacak - FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Başkomiser Yurtseven'in adı Iğdır'daki bir polis merkezine verildi - Vali Ünlü: - "Bu necip milletin bir ferdi olan şehit Başkomiser Yurtseven kardeşimiz, konu vatansa gerisi teferruattır deyip gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içerek önce Türkiye'nin sonra Iğdırlıların kalbinde kutsal ve şerefli yerini almıştır" IĞDIR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ankara'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Başkomiser Bülent Yurtseven'in adı, memleketi Iğdır'daki bir polis merkezinde yaşatılacak.

9.10.2017 - 15:15

FETÖ'nün darbe girişiminde savaş uçakları ile bombalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı binasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Iğdırlı Başkomiser Bülent Yurtseven'in adı, Iğdır Valiliği ile Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünün kararıyla Iğdır Polis Merkezi Amirliğine verildi.

Kent merkezindeki polis merkezinde düzenlenen törene, Iğdır Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Melih Ekinci ve Yurtseven'in ailesi ile polisler katıldı.

Vali Ünlü, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Türk milletinin tarih boyunca kurduğu bütün devletlerde hiçbir zaman devletin yönetim merkezi olan başkenti bombalanmamıştı ama bu defa düşman dışarıdan değil içimizdendi. Dış istihbarat teşkilatlarının maşası olarak kurulan FETÖ denen devlet ve millet düşmanı hain örgüt, İstiklal Harbi'nde bile bombalanmayan Türk milletinin başkentini ve Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamaktan çekinmedi."

Yurtseven'in ülkesi için canını feda ettiğini belirten Ünlü, şöyle devam etti:

"Bu necip milletin bir ferdi olan şehit Başkomiser Bülent Yurtseven kardeşimiz, konu vatansa gerisi teferruattır deyip gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içerek önce Türkiye'nin sonra Iğdırlıların kalbinde kutsal ve şerefli yerini almıştır. Buradan Allah'ın rahmetine kavuşmuş tüm şehitlere sesleniyorum. Geride bıraktığınız aileleriniz ve tüm aile fertleriniz Türk miletine ve Türk devletine sizlerin kutsal emanetidir."

Ünlü ve katılımcılar, konuşmaların ardından Şehit Bülent Yurtseven Polis Merkezi Amirliğini gezdi.