28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şehit evlatlarıyla gurur duyuyorlar

Şehit evlatlarıyla gurur duyuyorlar - Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen piyade onbaşılar Muhammed Ali Ocak ve Ahmet Taş’ın Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde yaşaşan aileleri, şehit oğullarıyla gurur duyuyor - Şehit babası Osman Taş: - "Bizler kimseye bu vatanı bırakmayız, bunu böyle bilsinler.

17.12.2017 - 11:25
Şehit oğlum Ahmet Taş’tan sonra iki oğlum var onlar da ben de vatanımız için canlarımızı seve seve veririz" - Şehit babası Selfet Ocak: - "Şehitlik bizler için çok kutsal bir mertebedir, oğlum da o kutsal mertebeye gitmiştir"

KIRŞEHİR (AA) - FERHAT KAYHAN - Kayseri'de, 17 Aralık 2016'da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen piyade onbaşılar Muhammed Ali Ocak ve Ahmet Taş’ın Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde ikamet eden aileleri, teröre lanet okuyor.

Şehit Piyade Onbaşı Ahmet Taş’ın babası Osman Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğullarının acılarını daha ilk günkü gibi yaşadıklarını söyledi.

Devletin terör ve teröristleri bitirmek için gerekli her şeyi yaptığını bildiklerini dile getiren Taş, “Teröristler de hak ettikleri cezaları çekiyor, inşallah çekmeye devam ederler." dedi.

Vatanı bölmek isteyenlere karşı her zaman dik duracaklarını vurgulayan Taş, "Bizim çocuklarımız bu vatan için hep mücadele ettiler, geride kalanlar da mücadele etmeye devam edeceklerdir. Bizler kimseye bu vatanı bırakmayız, bunu böyle bilsinler. Şehit oğlum Ahmet Taş’tan sonra iki oğlum var onlar da ben de vatanımız için canlarımızı seve seve veririz." diye konuştu.

Şehidin annesi Arzu Taş da acılarının ilk gün gibi taze olduğunu belirtti.

- "Şehitlik bizler için çok kutsal bir mertebedir"

Şehit Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak'ın babası Selfet Ocak da gözlerinin yaşının kurumadığını, Türkiye'yi bölmek isteyen teröristlere gece gündüz beddua ettiğini söyledi.

Şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu ifade eden Ocak, oğlunun şehit olmadan bir gün önce şehit olacağını hissettiğini ve kendisinden helallik aldığını anlattı.

Allah'tan tüm şehit ailelerine sabır vermesini dileyen baba Ocak, şunları kaydetti:

"Oğlum Muhammed Ali, Kayseri’deki hain saldırıda şehit olmuştur. Şehitlik bizler için çok kutsal bir mertebedir, oğlum da o kutsal mertebeye gitmiştir. İnşallah ahirette bizlere şefaatçi olur. Allah bu topraklar üzerinde yaşayan herkese birlik versin, dirlik versin."

Teröristlere lanet okuyan Ocak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi imanlı kimselerden Allah razı olsun." dedi.

- Belediye başkanlarından ziyaret

Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz ve Köseli Belde Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, şehit ailelerine ziyarette bulundu.

Deniz, Kayseri’de yaşanan hain saldırı sonrası çok büyük acı yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hain saldırıda ilçe nüfusumuza kayıtlı üç tane pırıl pırıl evladımızı şehit verdik. Halen ilk günkü gibi yüreğimizde acılarını hissetmekteyiz. Rabbim tüm şehit ailelerimize sabır versin. Bizler de Köseli Belediye Başkanımız Bekir Yılmaz Bey'le şehit ailelerimizi ziyaret ederek şehit ailelerimizi yalnız bırakmayalım istedik. Vatanımız için, bayrağımız için, milletimiz için ölmeye her zaman hazırız. Zaten şanlı Türk milleti için gerisi teferruattır. Rabbim Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmasın."

Köseli Belediye Başkanı Bekir Yılmaz da şehit ailelerine sabır diledi.